Op vrijdag 22 mei 2015 organiseert Wiskundig Studiegenootschap Abacus de Kaleidoscoopdag. De Kaleidoscoopdag is een landelijk wiskundesymposium dat elk jaar aan een andere universiteit wordt georganiseerd. In 2015 zal deze dag plaatsvinden aan de Universiteit Twente. De Kaleidoscoopdag zal als thema Veiligheid en Beveiliging hebben.

Verschillende sprekers zullen met een wiskundige blik op het thema Veiligheid en Beveiliging ingaan. Er zullen lezingen zijn over zeer uiteenlopende onderwerpen binnen dit thema, waaronder cryptografie en het gebruik van wiskunde bij het ministerie van Defensie. Meer informatie over de sprekers en de lezingen zal binnenkort op deze site worden geplaatst.

Voor het bijwonen van het symposium, inclusief volledig verzorgde lunch en drankje na afloop, zal een kleine bijdrage gevraagd worden. Meer informatie hierover volgt zodra de inschrijving geopend wordt. Voor studenten van buiten Enschede bestaat de mogelijkheid om de reiskosten te declareren. Kijk hier voor de voorwaarden.

Op dit moment is de commissie druk bezig met de voorbereidingen van de Kaleidoscoopdag. Zodra er meer informatie bekend is, zal deze op de website gepubliceerd worden. Voor vragen en/of opmerkingen kunt u altijd mailen naar kaleidoscoopdag2015@gmail.com.