March 2015 February 2015 | April 2015

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag
09
10
12:30 Doegroepoudersinteressebijeenkomstlunch
Doegroepoudersinteressebijeenkomstlunch
Ravelijn 2334

Ben je eerstejaars en lijkt het je leuk om volgend jaar doegroepouder te zijn tijdens de intro? Kom naar de doegroepouderinteressebijeenkomst lunch, en de Twick-In 2015 zal je daar alles over vertellen. Tevens zal er gratis lunch aanwezig zijn.

16:00 11-bierentocht
11-bierentocht
Alle borrelruimtes van de campus.

Ook dit jaar is er weer een 11-bierentocht. Deze legendarische tocht brengt je langs alle borrelruimtes op de campus, in elke kelder drink je 1 of 2 biertjes, je 11de biertje drink je in de Vestingbar, alwaar een overheerlijk stamppotbuffet klaar staat. Kaarten kopen kan bij het bestuur.

10:30 Bedrijvendagen Informatiemarkt
Bedrijvendagen Informatiemarkt
Ganzenveld, Utwente

Ook dit jaar organiseert de Bedrijvendagen Twente weer een informatiemarkt met veel interessante bedrijven. Wil je meer weten over waar je terecht kunt als wiskundige of ben je opzoek naar een stage, afstudeeropdracht of baan, kom dan zeker kijken! Meer informatie op http://www.bedrijvendagentwente.nl/

20:00 InDesigncursus avond 2
InDesigncursus avond 2
Zilverling 2042

Altijd al wil leren om te werken met InDesign? InDesign is een programma waarin onder andere de Ideaal! en de almanakken worden gemaakt. Deelnamen aan de cursus is gratis, inschrijven is wel verplicht en kan in de Abacuskamer, er is maar beperkt plaats. De cursus duurt 2 avonden.

Bedrijvendagen Informatiemarkt
Bedrijvendagen Informatiemarkt
Ganzenveld, Utwente

Ook dit jaar organiseert de Bedrijvendagen Twente weer een informatiemarkt met veel interessante bedrijven. Wil je meer weten over waar je terecht kunt als wiskundige of ben je opzoek naar een stage, afstudeeropdracht of baan, kom dan zeker kijken! Meer informatie op http://www.bedrijvendagentwente.nl/

16:00 VriMiBo Inter-Actief
VriMiBo Inter-Actief
Abscint

Luidt het weekend goed in met een biertje op de VriMiBo, deze week staat Inter-Actief achter de tap.

11
12:45 TWOP
TWOP
Carré 2M

De genomineerden voor de Technische Wiskunde Onderwijsprijs, Hans Zwart, Bernard Geurts en Gjerrit Meinsma, zullen in een kort praatje hun beste kant laten zien, en proberen als beste beoordeeld te worden door de jury.

12:45 Mathematisch Café
Mathematisch Café
Carré 2M

Brigit Geveling en onze voorzitter Dennis Swart zal ons ons een stukje recreatieve wiskunde presenteren in een pauze, onder het genot van een lekkere lunch.

12:45 Sprekers op een Kratje
Sprekers op een Kratje
Abacuskamer

Hidde, Lotte, Sagy en Sem en Stefan zullen in 5 minuten op een kratje hun eigen stukje recreatieve wiskunde presenteren.

16:00 Onderwijsborrel
Onderwijsborrel
Abscint

Ook in de onderwijsweek kan geborreld worden. Kom gezellig langs voor een biertje, er zal voor eten gezorgd worden, kan je meteen aansluiten bij het Onderwijsspel. Ook zal Nelly Litvak tijdens de borrel iets komen voorlezen uit haar boekje "IQ to Love".

Meer...
12:45 Lezing DUO
Lezing DUO
Carré 2M

De laatste tijd is er veel veranderd met betrekking tot het leenstelsel van de overheid en Studiefinanciëring. Een afgevaardigde van DUO zal alles tot in de puntjes uitleggen. 

16:00 VriMiBo Abacus, Pi-dag borrel
VriMiBo Abacus, Pi-dag borrel
Abscint

Luidt het weekend goed in met een biertje op de VriMiBo, deze week staat Abacus achter de tap. Tevens zal tijdens deze borrel de winnaar van de taartenbakwedstrijd bekend gemaakt worden! Ook zullen alle medewerkers een borrelkaart krijgen waarmee ze een gratis drankje kunnen halen samen met een student, zorg dus dat je dikke vriendjes wordt met je docent!

12
20:00 ALV
ALV
SmartXp

De derde ALV van dit jaar zal plaatsvinden in SmartXP om 20:00 uur.

20:00 ALBB
ALBB
Abscint

Het bestuur wil graag alle actieve leden van het afgelopen jaar bedanken voor hun inzet op de ALBB.

16:00 VriMiBo Scintilla
VriMiBo Scintilla
Abscint

Luidt het weekend goed in met een biertje op de VriMiBo, deze week staat Scintilla achter de tap.

13
19:00 EWI-estafetteborrel
EWI-estafetteborrel
Abscint & MBasement

Het is weer tijd voor de volgende EWI activiteit! Tijdens deze borrel kun je het opnemen tegen andere EWI-verenigingen in een bierestafette.

12:30 Lunchlezing Towers Watson
Lunchlezing Towers Watson
Ravelijn 2503

Towers Watson is een wereldwijd professioneel consultancybedrijf dat organisaties helpt hun bedrijfsresultaten te verbeteren door effectief Human Resources, financieel en risicoadvies. Vandaag zal een Senior Consultances Gerhard Veluwenkamp vertellen over zijn werk bij Towers Watson.

20:00 Whiskyproeverij
Whiskyproeverij
Abscint

De (A)bac(ch)us zal een Whiskyproeverij organiseren, altijd al meer willen weten over whiskey, of het juist leren drinken? Kom gezellig langs!

20:00 Meidenavond
Meidenavond
MBasement

Zo nu en dan is het op deze mannenuniversiteit best fijn om een eens een Meidenavondje te hebben. Daarom organiseert Abacus een Meidenavond voor alle dames van Abacus. Er zal een High Tea georaniseerd worden met twee leuke verassingsactiviteiten waarbij we elkaar beter zullen leren kennen én lekker creatief bezig kunnen zijn.

16:00 VriMiBo Proto
VriMiBo Proto
Abscint

Luidt het weekend goed in met een biertje op de VriMiBo, deze week staat Proto achter de tap.

14
16:00 Zomer in je bo(rre)l
Zomer in je bo(rre)l
Abscint

De (A)bac(ch)us organiseert woensdag op 1 april (geen grapje!) een borrel met een lekker zomers thema, kom lekker een desperados drinken. Voor eten zal gezorgd worden, dus je kan mooi aansluiten bij de pubquiz. Kom alvast in de stemming, kom gezellig borrelen.

19:45 Pubquiz
Pubquiz
Abscint

Een van de meest populaire activiteiten bij Abacus, een pubquiz! Kom gezellig quizen met je team, en laat zien dat jullie de beste zijn. Voorafgaand aan de activiteit kan meegegeten worden op de borrel. Inschrijven kan in de Abacuskamer.