𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

November 2014 October 2014 | December 2014

Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sunday
44
10:00 Twentse Wiskunde Estafette
Twentse Wiskunde Estafette
Vrijhof

Ook dit jaar vindt de Twentse Wiskunde Estafette weer plaats, middelbare scholen uit het hele land komen langs om zich te wagen aan wiskundige puzzels. Abacus helpt altijd bij deze dag. Meer informatie? Neem contact op met Sietske van der Honing.

20:00 Filmavond
Filmavond
Abscint

Heb je tentamenweek of ben je druk met het afronden van de module? Kom even een avondje ontspannen op de filmavond.

45
12:45 Evaluatie 1e kwartiel eerstejaars
Evaluatie 1e kwartiel eerstejaars
Hal B 2A

Het eerste kwartiel van het eerste jaar zal worden geëvalueerd aan de hand van een lijst met vragen. De resultaten zullen worden gebruikt om het onderwijs te verbeteren.

12:45 Evaluatie 1e kwartiel tweedejaars
Evaluatie 1e kwartiel tweedejaars
Hal B 2A

Het eerste kwartiel van het tweede jaar zal worden geëvalueerd aan de hand van een lijst met vragen. De resultaten zullen worden gebruikt om het onderwijs te verbeteren.

46
16:00 Oktoberfestborrel
Oktoberfestborrel
Abscint & MBasement

Zoals elk jaar in november de EWI-oktoberfestborrel! Kom op z'n duits biertjes drinken uit een pul, zing mee met de duitse schlagers en eet een broodjes worst!

17:00 Lustrumreceptie
Lustrumreceptie
Abscint & MBasement

Op vrijdag 14 november zal het 9de Lustrum van W.S.G. Abacus aftrappen met een receptie voor alle mensen die iets met W.S.G Abacus te maken hebben. De receptie is een gezellige borrel met een tussentijdse maaltijd. Tijdens de receptie zullen er verschillende soorten van entertainment zijn in de vorm van bijvoorbeeld een muzikaal ensemble en verscheidene kleine acts. De receptie is tevens een uitgelezen mogelijkheid voor bedrijven om verschillende wiskundige breinen aan te spreken voor een informeel dialoog.

 

Meer informatie? www.abacus.utwente.nl/lustrum

10:00 Familiedag
Familiedag
Edu-café

Tijdens het lustrum van W.S.G. Abacus willen we natuurlijk zoveel mogelijk mensen bij de vereniging betrekken. Zodoende ook een groep mensen die voor de leden van de vereniging zeer belangrijk zijn, namelijk de familie. Op zondag 16 november zal er daarom een familiedag worden georganiseerd waarbij vaders, moeders, broer(tjes) en zus(jes) van harte welkom zijn. Gedurende deze familiedag hopen we jullie de mooie kanten van de vereniging te laten zien en wat meer in gaan op het student zijn in plaats van wat meer te focussen op de studie.

 

Meer informatie? www.abacus.utwente.nl/lustrum

47
10:00 Escaperoom
Escaperoom
Abacuskamer

Totaal in het thema van de dag: Escaperoom.


Op maandag 17 november zal de Abacuskamer worden omgetoverd in een Escape-Room. Het idee bij een Escape-Room is dat je met een groepje mensen worden opgesloten in een kamer, en er door middel van het oplossen van verschillende raadsels en puzzels zelf weer uit moet zien te komen. Durf jij de uitdaging aan en zet jij de snelste tijd neer om uit de kamer te ontsnappen?

15:00 High Wine/High Beer
High Wine/High Beer
Abscint & MBasement

Om bij te komen van de intense spanning die werd opgewekt door de poging om te ontsnappen uit de abacuskamer is er een wat rustigere activiteit. Vanaf dit moment zullen de mannen en vrouwen zich opsplitsen in twee groepen en vanaf dat moment de rest van de middag gescheiden doorbrengen. De mannen zullen we verwelkomen in de borrelruimte en zullen beginnen aan een bierproeverij onder begeleiding van een kenner. Voor het bedrag van slechts vijf euro kan men een aantal goede bieren proberen, waarbij de kenner een goed verhaal vertelt over de smaak en herkomst van het bier.

De vrouwen zullen plaatsnemen in de andere borrelruimte. Er zal een vinoloog aanwezig zijn om de vrouwen de lekkerste wijnen te laten proeven. Van een zachte witte wijn, zullen we langzaam opbouwen naar de zwaardere rode wijnen. Ook de vrouwen zullen een middag vermaakt worden met overheerlijke wijntjes voor slechts vijf euro. Het belooft een goed begin van de battle of the sexes te worden om vervolgens lekker een hapje te gaan eten in de stad. 

20:00 Cultuuravond
Cultuuravond
Stad

Deze dag heeft zich grotendeels op de campus afgespeeld, maar als afsluiting verplaatsen we naar de stad om een leuke cabaretavond in het theater tegemoet te gaan. Artiesten uit het gehele land (waaronder Roel C. Verburg, Jeroen Pater en Yannick van Glabbeek) zijn opgetrommeld om een bijzondere avond voor Abacus neer te zetten. Er is een beperkt aantal plaatsen in de zaal, dus wees er snel bij. 

14:00 Schieten
Schieten
Verre veld

In samenwerking met de Sportwijzer zullen we op dinsdag 18 november een scala aan schietactiviteiten neerzetten. Van boogschieten tot kleiduifschieten, aan van alles kun je denken. Aan het einde van middag zullen de scores op de verschillende onderdelen bij elkaar worden opgeteld en is bekend wie de beste schutter van Abacus is! 

19:00 Dropping borrel
Dropping borrel
Abscint

Tijdens de dropping is er natuurlijk ook een borrel. Van te voren worden de deelnemers hier geïnstrueerd, na de dropping komen de deelnemers hier weer aan. Wil je de deelnemers aanmoedigen? WIl je opwarmen/klaarstomen van/voor de dropping? Of gewoon gezellig een biertje drinken tijdens de feestweek? Kom dan naar deze borrel!

20:00 Dropping
Dropping
Dat weet bijna niemand...

Een vaak voorgestelde maar slechts weinig uitgevoerde activiteit bij Abacus is de dropping. Tijdens het lustrum zullen we dit wel organiseren, al is het idee misschien op het eerste gezicht anders dan je zou verwachten. Jij en je team worden ergens gedropt en moeten zo snel mogelijk terug zien te komen bij het beginpunt. Echter gaat het niet alleen om snelheid. Onderweg zullen jullie te maken krijgen met opdrachten die geïnspireerd worden door de elementen lucht water en aarde. Doe je deze opdrachten goed, heb je voordeel bij de eindopdracht die uiteraard gaat over het ontbrekende element vuur. Al nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan snel in! 

10:00 Wereldrecordpoging
Wereldrecordpoging
Edu-Café

We luiden de verjaardag van Abacus in met een poging tot het vestigen van een nieuw wereldrecord voor grootste plastic beker pyramide in 30 minuten. Het huidige record staat op 652 bekers (pyramide met basis van 12x12). Denk jij dat je dit kan verbeteren? Geef je dan direct op! De wereldrecordpoging wordt uitgevoerd in teams van ongeveer vier personen. ’s Ochtends om 10 uur zijn de voorrondes, de twee beste teams kwalificeren zich voor de daadwerkelijke poging, die om 12.30u van start gaat. Het team dat het wereldrecord verslaat krijgt een plekje in het Guinness Book of World Records.

Deze wereldrecordpoging wordt mede mogelijk gemaakt door www.petglazendirect.nl

11:00 Abacus-ijs
Abacus-ijs
Abacus

Wie jarig is trakteert! Haal gedurende de dag een lekker bolletje ijs. Dit ijs van Van der Poel is in de abacuskleuren geel en zwart.

14:00 Sportactiviteit: Glow In The Dark!
Sportactiviteit: Glow In The Dark!
Sportcentrum

Een normale sportdag kennen we inmiddels allemaal wel. We doen onze ogen dicht en we zien het zo voor ons. Maar wat als je echt geen hand voor ogen ziet? Tijdens het lustrum organiseren we in samenwerking met Inter-AVL een glow-in-de-dark sportdag! De zaal wordt slechts verlicht met black light en alleen de lijnen doelen en de bal zullen zichtbaar oplichten. Jij zal met je team zelf een teamshirt moeten maken dat oplicht in black light en waarmee je elkaar nog steeds herkent. Zal deze sportdag net zo worden als alle voorgaande? Dat dachten wij niet! 

More...
Stadsfeest
Stadsfeest
Aspen Valley

Als je jarig bent, geef je een feestje. Daarom zal er een stadsfeest gegeven worden in Aspen. De avond zal in het teken staan van vraatzucht. Zorg dat je er bij bent, want dit zal een legendarische avond worden.

20:30 Lustrumgala
Lustrumgala
Buiten Enschede

Voor het lustrum organiseert Abacus haar eigen gala. Dit gala gaat in meerdere opzichten verder dan normaal. Het gala vindt namelijk buiten Enschede plaats. Voor vervoer wordt gezorgd. Met het dagthema lust, kan het alleen maar een mooi gala worden. Een avond om niet te vergeten (of juist wel?)!

Lustrumgala
Lustrumgala
Buiten Enschede

Voor het lustrum organiseert Abacus haar eigen gala. Dit gala gaat in meerdere opzichten verder dan normaal. Het gala vindt namelijk buiten Enschede plaats. Voor vervoer wordt gezorgd. Met het dagthema lust, kan het alleen maar een mooi gala worden. Een avond om niet te vergeten (of juist wel?)!

16:00 VriMiBo Scintilla
VriMiBo Scintilla
Abscint

Sluit de week goed af op de VriMiBo, deze week staat Scintilla achter de tap.

48
16:00 Borrel
Borrel
Abscint

De (A)bac(ch)us zal weer een borrel verzorgen met een leuk thema of kleine activiteit. Kom gezellig borrelen om bij te kletsen na het lustrum.

14:00 Leerstoelcase SOR
Leerstoelcase SOR
Ravelijn 4231

Wil je weten waar de SOR leerstoel zich precies mee bezig houdt? Werner Scheinhardt zal in anderhalf uur een case presenteren die inhoudelijk een proefje van de SOR leerstoel geeft. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen.

12:40 Lunchlezing Procam
Lunchlezing Procam
Ravelijn 2503

Procam biedt met haar TalentWings Project arbeidsplaatsen aan bij grote bedrijven in de ICT-arbeidsmarkt.

Door een grondig proces en goede begeleiding zorgt Procam er voor dat jij bij een bedrijf terecht komt waar jij je echt thuis voelt! Vandaag zal er vertelt worden hoe dit in zijn werk gaat en waar jij terecht zou kunnen komen.

16:00 Interesseborrel studiereis
Interesseborrel studiereis
Abscint

Voor de geïnteresseerden in de studiereis.

20:00 Spelletjesavond Eerstejaarscommissie
Spelletjesavond Eerstejaarscommissie
De Vluchte

Zoals elk jaar organiseert de eerstejaarscommissie een spelletjesavond. De commissie is al druk bezig met het verzinnen van leuke spellen, het belooft een leuke avond te worden! Het thema is 'Oud-Hollandse-spelletjes'

16:00 VriMiBo Proto
VriMiBo Proto
Abscint

Sluit de week goed af op de VriMiBo, deze week staat Proto achter de tap.