𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

Week 47 (2014) Previous week | Next week

Monday 17 November 2014

Escaperoom @ Abacuskamer

Monday 17 Nov 2014 from 10:00 until 17:00

Totaal in het thema van de dag: Escaperoom.


Op maandag 17 november zal de Abacuskamer worden omgetoverd in een Escape-Room. Het idee bij een Escape-Room is dat je met een groepje mensen worden opgesloten in een kamer, en er door middel van het oplossen van verschillende raadsels en puzzels zelf weer uit moet zien te komen. Durf jij de uitdaging aan en zet jij de snelste tijd neer om uit de kamer te ontsnappen?

Read more

High Wine/High Beer @ Abscint & MBasement

Monday 17 Nov 2014 from 15:00 until 17:00

Om bij te komen van de intense spanning die werd opgewekt door de poging om te ontsnappen uit de abacuskamer is er een wat rustigere activiteit. Vanaf dit moment zullen de mannen en vrouwen zich opsplitsen in twee groepen en vanaf dat moment de rest van de middag gescheiden doorbrengen. De mannen zullen we verwelkomen in de borrelruimte en zullen beginnen aan een bierproeverij onder begeleiding van een kenner. Voor het bedrag van slechts vijf euro kan men een aantal goede bieren proberen, waarbij de kenner een goed verhaal vertelt over de smaak en herkomst van het bier.

De vrouwen zullen plaatsnemen in de andere borrelruimte. Er zal een vinoloog aanwezig zijn om de vrouwen de lekkerste wijnen te laten proeven. Van een zachte witte wijn, zullen we langzaam opbouwen naar de zwaardere rode wijnen. Ook de vrouwen zullen een middag vermaakt worden met overheerlijke wijntjes voor slechts vijf euro. Het belooft een goed begin van de battle of the sexes te worden om vervolgens lekker een hapje te gaan eten in de stad. 

Read more

Cultuuravond @ Stad

Monday 17 Nov 2014 from 20:00 until 22:30

Deze dag heeft zich grotendeels op de campus afgespeeld, maar als afsluiting verplaatsen we naar de stad om een leuke cabaretavond in het theater tegemoet te gaan. Artiesten uit het gehele land (waaronder Roel C. Verburg, Jeroen Pater en Yannick van Glabbeek) zijn opgetrommeld om een bijzondere avond voor Abacus neer te zetten. Er is een beperkt aantal plaatsen in de zaal, dus wees er snel bij. 

Read more

Tuesday 18 November 2014

Schieten @ Verre veld

Tuesday 18 Nov 2014 from 14:00 until 17:00

In samenwerking met de Sportwijzer zullen we op dinsdag 18 november een scala aan schietactiviteiten neerzetten. Van boogschieten tot kleiduifschieten, aan van alles kun je denken. Aan het einde van middag zullen de scores op de verschillende onderdelen bij elkaar worden opgeteld en is bekend wie de beste schutter van Abacus is! 

Read more

Dropping borrel @ Abscint

Tuesday 18 Nov 2014 from 19:00 until 23:55

Tijdens de dropping is er natuurlijk ook een borrel. Van te voren worden de deelnemers hier geïnstrueerd, na de dropping komen de deelnemers hier weer aan. Wil je de deelnemers aanmoedigen? WIl je opwarmen/klaarstomen van/voor de dropping? Of gewoon gezellig een biertje drinken tijdens de feestweek? Kom dan naar deze borrel!

Read more

Dropping @ Dat weet bijna niemand...

Tuesday 18 Nov 2014 from 20:00 until 23:55

Een vaak voorgestelde maar slechts weinig uitgevoerde activiteit bij Abacus is de dropping. Tijdens het lustrum zullen we dit wel organiseren, al is het idee misschien op het eerste gezicht anders dan je zou verwachten. Jij en je team worden ergens gedropt en moeten zo snel mogelijk terug zien te komen bij het beginpunt. Echter gaat het niet alleen om snelheid. Onderweg zullen jullie te maken krijgen met opdrachten die geïnspireerd worden door de elementen lucht water en aarde. Doe je deze opdrachten goed, heb je voordeel bij de eindopdracht die uiteraard gaat over het ontbrekende element vuur. Al nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan snel in! 

Read more

Wednesday 19 November 2014

Wereldrecordpoging @ Edu-Café

Wednesday 19 Nov 2014 from 10:00 until 13:00

We luiden de verjaardag van Abacus in met een poging tot het vestigen van een nieuw wereldrecord voor grootste plastic beker pyramide in 30 minuten. Het huidige record staat op 652 bekers (pyramide met basis van 12x12). Denk jij dat je dit kan verbeteren? Geef je dan direct op! De wereldrecordpoging wordt uitgevoerd in teams van ongeveer vier personen. ’s Ochtends om 10 uur zijn de voorrondes, de twee beste teams kwalificeren zich voor de daadwerkelijke poging, die om 12.30u van start gaat. Het team dat het wereldrecord verslaat krijgt een plekje in het Guinness Book of World Records.

Deze wereldrecordpoging wordt mede mogelijk gemaakt door www.petglazendirect.nl

Read more

Abacus-ijs @ Abacus

Wednesday 19 Nov 2014 from 11:00 until 17:00

Wie jarig is trakteert! Haal gedurende de dag een lekker bolletje ijs. Dit ijs van Van der Poel is in de abacuskleuren geel en zwart.

Read more

Sportactiviteit: Glow In The Dark! @ Sportcentrum

Wednesday 19 Nov 2014 from 14:00 until 16:00

Een normale sportdag kennen we inmiddels allemaal wel. We doen onze ogen dicht en we zien het zo voor ons. Maar wat als je echt geen hand voor ogen ziet? Tijdens het lustrum organiseren we in samenwerking met Inter-AVL een glow-in-de-dark sportdag! De zaal wordt slechts verlicht met black light en alleen de lijnen doelen en de bal zullen zichtbaar oplichten. Jij zal met je team zelf een teamshirt moeten maken dat oplicht in black light en waarmee je elkaar nog steeds herkent. Zal deze sportdag net zo worden als alle voorgaande? Dat dachten wij niet! 

Read more

Gourmetten @ Edu-Café

Wednesday 19 Nov 2014 from 17:00 until 20:00

Traditiegetrouw zullen we de verjaardag van Abacus vieren met een goede Gourmet! Kom allemaal vleesjes draaien in het Edu-Café, om te vieren dat Abacus maarliefst 45 jaar bestaat!

Read more

Stadsfeest @ Aspen Valley

Wednesday 19 Nov 2014 from 22:00 until Thursday 20 Nov 2014, 04:00

Als je jarig bent, geef je een feestje. Daarom zal er een stadsfeest gegeven worden in Aspen. De avond zal in het teken staan van vraatzucht. Zorg dat je er bij bent, want dit zal een legendarische avond worden.

Read more

Thursday 20 November 2014

Lustrumgala @ Buiten Enschede

Thursday 20 Nov 2014 from 20:30 until Friday 21 Nov 2014, 01:30

Voor het lustrum organiseert Abacus haar eigen gala. Dit gala gaat in meerdere opzichten verder dan normaal. Het gala vindt namelijk buiten Enschede plaats. Voor vervoer wordt gezorgd. Met het dagthema lust, kan het alleen maar een mooi gala worden. Een avond om niet te vergeten (of juist wel?)!

Read more

Friday 21 November 2014

VriMiBo Scintilla @ Abscint

Friday 21 Nov 2014 from 16:00 until 18:00

Sluit de week goed af op de VriMiBo, deze week staat Scintilla achter de tap.

Read more