ΨπΞξΔβΓΘα𝜱

Achmea

Website: www.achmea.nl

The information about this company isn't available in English.

 

Wij zijn Achmea
In ieder nieuwsitem zitten wel onderwerpen die raakvlakken hebben met ons vak: verzekeren. Van aansprakelijkheid rond het gebruik van drones tot de risico’s van zelfrijdende auto’s, de verantwoordelijkheid binnen de financiering van zorg tot directe hulp bij schades. Wanneer je ook ons Investment Management en Pensioenbedrijf in ogenschouw neemt staan we als grote financial servicesorganisatie midden in de maatschappij en dus ook in jouw realiteit. Met een balanstotaal van 100 miljard euro is  Achmea de marktleider in verzekeringen in Nederland. Bij Achmea werken ruim 14.000 mensen bij de diverse grote merken, zoals Centraal Beheer, Interpolis, Zilveren Kruis, FBTO en Achmea Investment Management. We zijn denkers en doeners en geloven dat het altijd beter kan.

Vanzelfsprekend stellen we daarom hoge eisen aan de actuariële & risk functies binnen onze organisatie. Maar daar tegenover staat dat we je niet alleen een baan bieden, maar een carrière in actuariaat & risk. Met twintig labels, meerdere distributiekanalen en legio topproducten hebben we uitdagingen genoeg.

Actuariaat & Financial Risk
Het actuariaat speelt een belangrijke rol binnen Achmea. In feite opereren actuarissen in de kern van het verzekeringsbedrijf. Binnen Achmea zijn er diverse actuariële afdelingen. Op holdingniveau opereert de afdeling Groepsactuariaat. Deze afdeling houdt zich onder andere bezig met beleidsbepaling en het geven van advies hierover aan de Raad van Bestuur en andere divisieoverstijgende taken. Daarnaast hebben de verschillende divisies van Achmea een eigen actuariaat. Deze zijn onder andere verantwoordelijk voor productontwikkeling, het ondersteunen van de business, het maken van risk management berekeningen en het opleveren van diverse managementrapportages.

Data
Werken met data, zoals big data, data mining en predictive modelling, is de toekomst. Met al die miljoenen klanten hebben we bij Achmea dagelijks te maken met enorme hoeveelheden data. Data die tot grote inzichten kunnen leiden als het gaat om innovaties of nieuwe producten. Data die onze klanten helpen bij het voorkomen van schade. En omdat de technologie zich razendsnel ontwikkelt, doen we er met onze multidisciplinaire scrumteams alles aan om steeds in de voorhoede te opereren. Dat lukt alleen dankzij gedreven collega’s die als geen ander complexe gegevens en feiten vlijmscherp kunnen afpellen en verbanden kunnen leggen.

Een carrière bij Achmea
Kijk op onze website www.werkenbijachmea.nl voor het actuele vacatureaanbod, waaronder ook het Financial Management Traineeship. Ben je gewoon nieuwsgierig of heb je een hele andere vraag over (mogelijkheden) bij Achmea? Schroom niet en neem contact op!

Website

http://www.achmea.nl

Contactpersonen

Diego Rodenbecher
Campus Recruiter
T 06 83055368
E Diego.Rodenbecher@achmea.nl

 

Actuaris Inkomensverzekeringen (Junior/Medior)

Over deze vacature

Als Junior/ Medior Actuaris Inkomensverzekeringen werk je binnen de divisie Schade en Inkomen. Binnen deze divisie worden onze schade- en inkomensverzekeringsproducten beheerd en doorontwikkeld voor onze verschillende merken: Centraal Beheer, Interpolis, Avero en Zilveren Kruis. Binnen Inkomen richt jij je vooral op onze WIA verzekeringen (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen).

Met onze Inkomensverzekeringen willen we onze klanten zo goed mogelijk beschermen tegen het risico van arbeidsongeschiktheid. Arbeidsongschiktheid heeft grote gevolgen en impact op iemand zijn leven; men wordt geconfronteerd met beperkingen die structureel hun toekomstige functioneren zullen verhinderen en dit brengt grote financiële gevolgen met zich mee. Door onze inkomensverzekeringen worden de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid voor onze klanten beperkt. Daarnaast ondersteunen teams van medisch en algemene specialisten onze arbeidsongeschikte klanten want onze overtuiging is “werk is méér dan inkomen”.

Onze klanten bestaan uit werkgevers, die hun werknemers verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid, en zelfstandig ondernemers. We willen onze klanten een premie vragen die enerzijds zo scherp mogelijk is voor zijn/haar risico, maar anderzijds ook voldoende is om de financiële verplichting die Achmea hierdoor aangaat te dekken.

Als Junior Actuaris richt jij je op de volgende werkzaamheden:
Je rapporteert periodiek over de ontwikkeling van de schadelast. Dit doe je onder meer door monitoring rapportages die je zelf beheert. Hierbij streef je continu naar de best mogelijke inzichten in de portefeuille én naar een stabiel en zoveel mogelijk geautomatiseerd proces.
Je participeert in diverse productontwikkelingen en –aanpassingen vanuit de business. Je doet dit vaak samen met multidisciplinaire teams waarin je jouw actuariële en analytische rol combineert met een duidelijke en efficiënte communicatie.
Je draagt bij aan de actuariële grondslagen die in tarifering en voorzieningen toegepast worden. Samen met jouw collega’s lever je gedegen analyses waardoor we goed en helder kunnen afstemmen over deze grondslagen.
Je bent met jouw collega’s verantwoordelijk voor het actuariële formularium in offerte- en bronsystemen en data levering voor Solvency 2 en Economic Capital processen.

Kortom een gave en verantwoordelijke functie, met een sterk maatschappelijk karakter, waarvan jij zowel persoonlijk als professioneel zult groeien. Mede doordat je met veel verschillende specialistische collega's vanuit verschillende afdelingen zult moeten samenwerken. 

 

Wat jou uniek maakt als Actuaris Inkomensverzekeringen

Wij hopen dat je enthousiast bent geworden en niet kunt wachten om als Junior/ Medior Actuaris Inkomensverzekeringen aan de slag te gaan. Wat zien wij graag in jou terug? 

 • Je hebt een Wo Master/ Bachelor opleiding gevolgd in bijv. (toegepaste) wiskunde/ econometrie met interesse in Actuariaat of Actuarial Science;
 • Je hebt affiniteit met programmeren (SAS, R, Python); 
 • Je bent analytisch, zelfstandig, communicatiefvaardig, kritisch en resultaatgericht;
 • Heb je al een aantal jaren werkervaring binnen een actuariaat? Wij dagen je uit om jouw kennis met ons te delen en jezelf verder te ontwikkelen.

 

Wat wij bieden

 • Een bijzonder brede en uitdagende functie; de functie bevat zowel pricing, productontwikkeling, verslaglegging, risicomanagement als IT. In een zeer dynamische, ambitieuze en gedreven omgeving. Mogen wij jou leren wat wij weten?; 
 • Wil jij verder studeren? Wij leiden je graag op tot Actuaris AG;
 • Naast een gedreven team delen wij een fijne werksfeer, met ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Jij kan vast veel van ons leren, maar wij ook van jou;
 • Mogelijkheid om flexibel te werken; 


Tot slot, Achmea is een organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste eindejaarsuitkering en een keuzebudget voor je bovenwettelijke verlof (62 uur o.b.v. 36 uur per week), vakantietoeslag (8%) en eindejaarsuitkering (8,33%). Jij kiest wanneer en hoe je je keuzebudget laat uitbetalen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om extra verlofuren te kopen of om je vakantietoeslag uit te laten betalen. De startdatum is zo spoedig mogelijk en je krijgt een vast contract.


Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

 • Binnen 5 dagen reactie: Al binnen 5 dagen weet je waar je aan toe bent
 • Een assessment: Nieuwsgierig als we zijn, willen wij meteen van alles van je weten. Via je device thuis vul je een online assessment in.
 • Het 1e gesprek: Tijdens onze 1e ontmoeting maken we kennis en bespreken we wat wij voor elkaar kunnen betekenen.
 • Het 2e gesprek: In een 2e gesprek zetten we de puntjes op de i en beantwoorden we de laatste vragen. Zo weten we beiden waar we aan beginnen
 • Arbeidsovereenkomst: Allebei even enthousiast!? Samen met jouw toekomstige manager zet je alle afspraken over het werken bij Achmea op een rij.