βΞαΓΔξπΘΨ𝜱

Achmea

Website: www.achmea.nl

Achmea - De toekomst een stap voor zijn 

 

Wij zijn Achmea

Verzekeren gaat in deze tijd wel wat verder dan je vakantie of ‘later’. Want hoe regelen we de aansprakelijkheid rond het gebruik van drones, de risico’s van zelfrijdende auto’s of het uitlenen en verhuren van spullen in de deeleconomie? Deze complexe vraagstukken stellen nieuwe eisen aan onder meer de capaciteit, kracht en flexibiliteit van de systemen, netwerken, databases en websites. Zeker bij Achmea: met merken als Centraal Beheer (‘Even Apeldoorn bellen’), Interpolis (‘Glashelder’), Zilveren Kruis (‘Raad en Daad’) en FBTO (‘Jij kiest’), en circa 12.500 medewerkers in Nederland, zijn we niet alleen de grootste, maar ook de meest vertrouwde digitale verzekeraar van ons land. Denk dan aan ongeveer 10 miljoen klanten met elk hun eigen risico’s en verzekeringswensen. Dat betekent dat we een enorme verantwoordelijkheid dragen. Kortom, een uitdagende werkomgeving met eindeloos veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Bij uitstek voor ambitieuze recent afgestudeerde academici die al aan de start van hun carrière een hoofdrol naar zich toe durven te trekken in ons voortdurende streven om het verzekeren opnieuw uit te vinden.


Data & Achmea
Werken met big data is de toekomst. Bij Achmea hebben we dagelijks te maken met enorme hoeveelheden data. Data die waardevolle aanwijzingen kunnen geven als het gaat om het vinden van nieuwe marketingoplossingen. Data die tot grote inzichten kunnen leiden als het gaat om innovaties of nieuwe producten. Data die onze klanten helpen bij het voorkomen van schade. Data die wij gebruiken bij het doorrekenen en evalueren van risico’s.

Achmea is op zoek naar data-analisten. Vakspecialisten die als geen ander data kunnen interpreteren en verbanden kunnen leggen. Die complexe gegevens en feiten vlijmscherp af kunnen pellen en door weten te dringen tot de achterliggende vraag. En die weten hoe waardevol data kunnen zijn en dit kunnen vertalen naar een waardevol advies. Heb jij de kwaliteiten van een goede data analist en zie jij het verband? Speel dan de game! Daarnaast is Achmea op zoek naar toekomstig actuarissen. Vakspecialisten die risico’s in kaart kunnen brengen en deze op waarde kunnen schatten. Die mede bepalend willen zijn voor de prijzen van verzekeringen. En die verantwoordelijkheid kunnen dragen om toe te zien op onze solvabiliteit, rentabiliteit en technische voorzieningen. Een belangrijke taak dus!

 

IT & Achmea

Achmea is een data-intensieve organisatie en heeft een groeiend digitaal verkeer met klanten en andere partijen. En is een organisatie die slim alle denkbare moderne technologieën inzet. Kan jij een belangrijke functie aan, waarbij een ingrijpende transformatie plaatsvindt en claimsystemen en schadesystemen worden geïntegreerd? Achmea is op zoek naar IT management trainees en IT-experts; academici die een uitstekende start van een veelbelovende IT-carrière willen maken. Ontdek je waar je goed in bent en wat je écht leuk vindt!

 

Een carrière bij Achmea
Achmea biedt als innovatieve werkgever stages, werkstudentschappen en banen in een moderne en enthousiaste organisatie. De vraagstukken zijn complex en maatschappelijk relevant. We kennen, naast een informele sfeer, uitstekende arbeidsvoorwaarden. Er zijn voor jou ruime mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling. Wij hebben een talentship én een opleidingsprogramma specifiek voor data analisten en specialistische IT’ers, zodat je je als professional uitstekend kunt ontwikkelen op het gebied van zowel vakkennis als vaardigheden. Of je kunt kiezen om de opleiding tot actuaris via het Actuarieel Instituut te volgen. Of je start je carrière met het IT Management Traineeship. Je krijgt veel flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid. Er zijn mogelijkheden om plaats- en tijdonafhankelijk te werken.
Wil je weten hoe onze locaties in Nederland eruit zien? Kijk hier om een indruk te krijgen.

Ga jij het verschil maken? Kijk dan even rond en ontdek met welke uitdagingen jij bij Achmea te maken krijgt. Of bekijk meteen onze stage opdrachten en vacatures. We hebben je hard nodig!

 

Contactgegevens

Diego Rodenbecher - Campus Recruiter
T 06 83055368
E Diego.Rodenbecher@achmea.nl

W www.achmea.nl of www.werkenbijachmea.nl of www.traineetakeover.nl

Actuaris Inkomensverzekeringen (Junior/Medior)

Over deze vacature

Als Junior/ Medior Actuaris Inkomensverzekeringen werk je binnen de divisie Schade en Inkomen. Binnen deze divisie worden onze schade- en inkomensverzekeringsproducten beheerd en doorontwikkeld voor onze verschillende merken: Centraal Beheer, Interpolis, Avero en Zilveren Kruis. Binnen Inkomen richt jij je vooral op onze WIA verzekeringen (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen).

Met onze Inkomensverzekeringen willen we onze klanten zo goed mogelijk beschermen tegen het risico van arbeidsongeschiktheid. Arbeidsongschiktheid heeft grote gevolgen en impact op iemand zijn leven; men wordt geconfronteerd met beperkingen die structureel hun toekomstige functioneren zullen verhinderen en dit brengt grote financiële gevolgen met zich mee. Door onze inkomensverzekeringen worden de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid voor onze klanten beperkt. Daarnaast ondersteunen teams van medisch en algemene specialisten onze arbeidsongeschikte klanten want onze overtuiging is “werk is méér dan inkomen”.

Onze klanten bestaan uit werkgevers, die hun werknemers verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid, en zelfstandig ondernemers. We willen onze klanten een premie vragen die enerzijds zo scherp mogelijk is voor zijn/haar risico, maar anderzijds ook voldoende is om de financiële verplichting die Achmea hierdoor aangaat te dekken.

Als Junior Actuaris richt jij je op de volgende werkzaamheden:
Je rapporteert periodiek over de ontwikkeling van de schadelast. Dit doe je onder meer door monitoring rapportages die je zelf beheert. Hierbij streef je continu naar de best mogelijke inzichten in de portefeuille én naar een stabiel en zoveel mogelijk geautomatiseerd proces.
Je participeert in diverse productontwikkelingen en –aanpassingen vanuit de business. Je doet dit vaak samen met multidisciplinaire teams waarin je jouw actuariële en analytische rol combineert met een duidelijke en efficiënte communicatie.
Je draagt bij aan de actuariële grondslagen die in tarifering en voorzieningen toegepast worden. Samen met jouw collega’s lever je gedegen analyses waardoor we goed en helder kunnen afstemmen over deze grondslagen.
Je bent met jouw collega’s verantwoordelijk voor het actuariële formularium in offerte- en bronsystemen en data levering voor Solvency 2 en Economic Capital processen.

Kortom een gave en verantwoordelijke functie, met een sterk maatschappelijk karakter, waarvan jij zowel persoonlijk als professioneel zult groeien. Mede doordat je met veel verschillende specialistische collega's vanuit verschillende afdelingen zult moeten samenwerken. 

 

Wat jou uniek maakt als Actuaris Inkomensverzekeringen

Wij hopen dat je enthousiast bent geworden en niet kunt wachten om als Junior/ Medior Actuaris Inkomensverzekeringen aan de slag te gaan. Wat zien wij graag in jou terug? 

 • Je hebt een Wo Master/ Bachelor opleiding gevolgd in bijv. (toegepaste) wiskunde/ econometrie met interesse in Actuariaat of Actuarial Science;
 • Je hebt affiniteit met programmeren (SAS, R, Python); 
 • Je bent analytisch, zelfstandig, communicatiefvaardig, kritisch en resultaatgericht;
 • Heb je al een aantal jaren werkervaring binnen een actuariaat? Wij dagen je uit om jouw kennis met ons te delen en jezelf verder te ontwikkelen.

 

Wat wij bieden

 • Een bijzonder brede en uitdagende functie; de functie bevat zowel pricing, productontwikkeling, verslaglegging, risicomanagement als IT. In een zeer dynamische, ambitieuze en gedreven omgeving. Mogen wij jou leren wat wij weten?; 
 • Wil jij verder studeren? Wij leiden je graag op tot Actuaris AG;
 • Naast een gedreven team delen wij een fijne werksfeer, met ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Jij kan vast veel van ons leren, maar wij ook van jou;
 • Mogelijkheid om flexibel te werken; 


Tot slot, Achmea is een organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste eindejaarsuitkering en een keuzebudget voor je bovenwettelijke verlof (62 uur o.b.v. 36 uur per week), vakantietoeslag (8%) en eindejaarsuitkering (8,33%). Jij kiest wanneer en hoe je je keuzebudget laat uitbetalen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om extra verlofuren te kopen of om je vakantietoeslag uit te laten betalen. De startdatum is zo spoedig mogelijk en je krijgt een vast contract.


Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

 • Binnen 5 dagen reactie: Al binnen 5 dagen weet je waar je aan toe bent
 • Een assessment: Nieuwsgierig als we zijn, willen wij meteen van alles van je weten. Via je device thuis vul je een online assessment in.
 • Het 1e gesprek: Tijdens onze 1e ontmoeting maken we kennis en bespreken we wat wij voor elkaar kunnen betekenen.
 • Het 2e gesprek: In een 2e gesprek zetten we de puntjes op de i en beantwoorden we de laatste vragen. Zo weten we beiden waar we aan beginnen
 • Arbeidsovereenkomst: Allebei even enthousiast!? Samen met jouw toekomstige manager zet je alle afspraken over het werken bij Achmea op een rij.