𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

Over Tom Konjer

Op 21 mei 1986 was het dan zo ver. Twee onderwijzende geliefden werden ouders van Tom. Dit allemaal gebeurde net buiten het plaatsje Gieten, dat ruim 15 km ten oosten van Assen ligt. Hier groeide ik op samen met nog twee kleine broertjes die 3 en 5 jaar jonger waren.

Op de basisschool was al snel duidelijk dat rekenen mij zeer goed lag, maar ook dat taal maar niet op wou schieten. Thuis waren de talenten ook goed verspreid. Zandkastelen en hutten bouwen kon ik als geen ander, maar fietsen leerde mijn broertje eerder dan ik.

Na een 8 jarige periode van basisonderwijs kwam het middelbaar onderwijs eraan. Hier heb ik 4 jaar lang de wens gehad Wiskundeleraar te worden. Vanaf de 5e kreeg ik iets totaals anders in mijn hoofd. De studie Industrieel Ontwerpen kwam in zicht. Mijn wens verschoof totaal naar de ontwerpkant van de samenleving en ben dus ook op de universiteit begonnen met Industrieel Ontwerpen.

Na zo’n 5 maanden deze studie gedaan te hebben kwam ik tot de conclusie dat er iets miste binnen mijn studie. Na hard peinzen en nadenken werd mij duidelijk dat ik een verkeerde keuze had gemaakt. Het wiskundegevoel van de eerste jaren van de middelbare school kwam weer boven. Daarom vlak na kerst in januari 2005 ben ik overgestapt naar Toegepaste Wiskunde. Hier heb ik het al dik anderhalf jaar zeer naar mijn zin.

Maar er zijn natuurlijk meer dingen over mij te vertellen die mij bezig houden.
Op dit moment woon ik in een heel gezellige woongroep genaamd Lavaiche Aviante. Samen met Wiskunde is dit waarschijnlijk de beste keus geweest van mijn studententijd. Een heel gezellige flat waar veel dingen samen worden gedaan en iedereen zijn steentje bijdraagt aan maximaal functioneren van de flat.

Verder zijn er twee grote hobby’s waar ik mij veel mee bezig houd. De eerste in basketbal, dit speel ik al vanaf mijn 15e. Ik zie dit ook echt als een hobby, ik wil er dus niet echt iets anders mee bereiken dan 2 tot 3 keer in de week een gezellig potje basketbal.
De andere is D&D, dit is een spel dat door veel mensen gezien wordt als het nerdspel. Ik zie dit anders, maar dat is niet onlogisch. Ik zie het meer als een reden om gezellig met een aantal vrienden rond een tafel te gaan zitten met wat drank en chips en flink lol te beleven.

Ook ben ik een grote liefhebber van films en series. Na een aantal jaar heb ik een behoorlijke collectie van films gecreëerd waarvan meer dan de helft origineel is. Hiervoor heb ik daarom ook een aantal jaren terug een cinema set gekocht welke op dit moment mijn buren nog wel eens irriteert.
Naast de verzameling films had ik vroeger ook een verzameling van Coca Cola. Bij gebrek aan ruimte staat deze helaas bij mijn ouders thuis weg te stoffen.

Als einde wil ik hier nog aan toevoegen dat het komende jaar een jaar zal worden om nooit te vergeten. Na de afgelopen twee weken al gefunctioneerd te hebben binnen het bestuur zie ik het helemaal 100% zitten voor de rest van het jaar. “Zie je bij Abacus!”