𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

Over Martin Wevers

Beste lezer,

Mijn naam is Martin Wevers, en het genoegen is aan mij mijzelf voor te stellen. Ik stel namelijk nog wel eens wat voor, en al helemaal mezelf. Dit jaar (2010-2011) bekleed ik namelijk de functie van commissaris externe betrekkingen in het bestuur des Wiskundig Studiegenootschap Abacus. Samen met mijn lieve bestuursgenoten vormen wij het 43e bestuur van misschien wel de mooiste vereniging van het land, en hier zijn we natuurlijk erg trots op!

Abacus is voor mij een enorm gezellige vereniging, waar je altijd terecht kunt met studie en sociaal gerelateerde problemen, waar altijd wat te doen is, waar iedereen erbij hoort, waar ruimte is om je in te zetten voor de vereniging, waar mensen zich ook werkelijk inzetten voor de vereniging, waar ik me dus thuisvoel. In mijn eerste jaar ben ik al begonnen met de eerstejaarscommissie, heb ik de Bata en de EWI-trip naar Wenen georganiseerd, in mijn tweede jaar heb ik in de Twik-In de introductie voor de wiskundestudenten georganiseerd. De stap naar een bestuursjaar was een kleine stap voor de mensheid, maar een grote stap voor mij.

Een studievereniging is naast een dolle boel natuurlijk ook een studievereniging, dus samen met mijn bestuur probeer ik als extern voor onze studenten een zo goed mogelijk beeld te geven van de carrièremogelijkheden die er bestaan voor een mooie en brede studie als Technische Wiskunde. Ook leggen wij dit jaar veel nadruk op onderwijs, door bijvoorbeeld te starten met leerstoelcases en de onderwijsweek. Verder kijken wij met schrik naar de drastische kabinets- en universiteitsplannen, waar we nu al onze invloed op uit proberen te oefenen, om de (toekomstige) studenten Technische Wiskunde een zo goed mogelijke studietijd en toekomst te bieden.

Wat is er nog meer over mij te vertellen? Ik ben geboren en getogen in Deventer, en ben daar ook nog geregeld in de weekenden te vinden om vrienden en familie weer te zien. Verder houd ik van muziek, ik speel al piano sinds ik kan lopen, ben vorig jaar begonnen met gitaar en drums, en luister eigenlijk alles behalve Nederlandstalig en hampiestampie. Daarnaast sport ik wanneer het me uitkomt en ik er zin in heb, dan loop ik hard of speel een balletje squash of tennis. Tot slot vul ik mijn vrije tijd vooral met bier drinken en discussiëren over politiek, wiskunde en filosofie, mooie boeken lezen en goede films kijken.

Meer valt er vast wel over te zeggen, maar dat ga ik vooral laten. Ik hoop dat ik de lezer nog eens tref in de abacuskamer!

Met vriendelijke groet,
Martin Wevers