𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

Over Lotte Weedage

Lotte Weedage

Beste lezer,

 

Op een mooie zondagmiddag zit ik hier dan aan de keukentafel eindelijk mijn stukje te schrijven. Een actiepunt die lang is uitgesteld maar dan nu toch echt moet gaan gebeuren... Ik zal u in het onderstaande verhaal wat gaan vertellen over wie nou eigenlijk die voorzitter van het 49ste bestuur des W.S.G. Abacus is en wat haar beweegredenen zijn om zich een jaar in te zetten voor deze prachtige vereniging.

 

Het begon allemaal, 20 jaar geleden, in een dorp hier ver vandaan. Op 16 juli 1996 werd Lotte Weedage geboren in het mooie dorpje ’t Harde. Hier bracht ik mijn jeugd door en ging ik naar de basisschool. Later verhuisde ik van basisschool en moest ik elke dag 5 kilometer heen en terug fietsen. Niet veel is me meer bijgebleven van de basisschool, alleen dat ik in groep 8 een keer mijn potloden ging slijpen in de plant op mijn tafel. Een feit waar mijn oud-klasgenoten en –juffen mij nog vaak genoeg aan herinneren.

 

Toen was het tijd om naar de middelbare school te gaan: begonnen op het Gymnasium Celeanum in Zwolle, in klas 4 veranderd naar het Lambert Franckens College in Elburg. Mooie tijden heb ik daar meegemaakt! Ik kwam er al wel achter dat de bètarichting iets voor mij was, dus veel studies in die richting opgezocht. In klas 5 was ik er al wel achter: ik ga scheikunde studeren in Wageningen! Vol overtuiging ging ik dus ook steeds naar die open dagen, nergens anders heb ik gekeken. Tot ongeveer 2 weken voor 1 mei in klas 6, de deadline voor je studiekeuze... Ondanks dat ik scheikunde nog steeds erg leuk vond, kwam ik er op een avond opeens achter dat al die ‘softe’ bètavakken mij helemaal niet zo liggen, geef maar gewoon de échte wiskunde! Toen moest ik toch maar aan geloven, ondanks dat ik totaal niet mijn moeder wilde achternagaan (docent wiskunde)...

 

Na snel verschillende universiteiten bekijken en meelopdagen plannen, was de enige mogelijkheid voor een meeloopdag nog maar Enschede. Toen ik daar de sfeer kwam proeven wist ik het meteen: dit gaat het worden!

 

En toen stond ik daar, als nietwetende nuldejaars tijdens de kick-in. Nog nooit bier gedronken, nog nooit in een commissie gezeten, net op kamers en nog erg naief. Ik kwam er al snel achter hoe leuk W.S.G. Abacus wel niet is en ben meteen actief geworden! Eerst begonnen met de eerstejaarscommissie, later de Ab-Actie en de ABCie. Naast mijn inzet bij W.S.G. Abacus ben ik ook meteen actief geworden bij de studententurnvereniging Linea Recta, waarvan ik in mijn eerste en tweede jaar secretaris van ben geweest.

 

Eigenlijk had ik meteen in mijn eerste jaar al de ambitie om bestuur bij W.S.G. Abacus te gaan doen. Destijds, in mijn eerste jaar, keek ik nog erg op tegen het bestuur van toen en ik dacht: “Dit wil ik ook!”. Het leek me toen al erg gaaf om me een jaar voor de vereniging in te zetten en mezelf op andere manieren te ontplooien.

 

Nu zit ik hier dan, 5e vrouwelijke voorzitter des W.S.G Abacus, in het 49ste bestuur. Ik hoop dat we er met zijn vijfen, Maaike, Wouter, Steven, Wilbert en ik, een erg mooi jaar van gaan maken!