𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

Over Maaike van de Ven

Maaike van de Ven

Op dinsdag 6 september was het zover, na een zomer vol voorbereidingen werd ik gechargeerd in het negenveertigste bestuur des W.S.G. Abacus. Gedurende het collegejaar 2016-2017 heb ik de eer en het genoegen om de functies Secretaris en commissaris Externe Betrekkingen op mij te nemen. Hieronder zal ik vertellen hoe ik hier gekomen ben.

Op 31 januari 1996 ben ik geboren in Baexem. In dit dorp in midden-Limburg ben ik opgegroeid op de boerderij van mijn ouders en ik ben daar tot mijn studietijd blijven wonen. Het is ook dit dorp waar ik naar de basisschool ben gegaan. Ik vond dit een leuke basisschool, maar verveelde mij soms wel een beetje. Dit vond mijn moeder niet prettig, dus zij heeft toen gezorgd dat ik extra opdrachten kreeg. Natuurlijk vond ik rekenen toen het meest interessant en daar gingen deze extra opdrachten dan ook over.

In groep acht mocht ik gaan kiezen voor een middelbare school. De dichtsbijzijnde school lag in Horn. Dit betekende iedere dag bijna 15 km fietsen en dat vond ik wel ver genoeg. Zodoende heb ik niet verder gekeken en ben ik in Horn aan het VWO begonnen. Hier werd nogmaals bevestigd dat de bèta-vakken mij beter lagen dan de talen. Zodoende dat ik ook voor het profiel N&T heb gekozen. Ik had er echter ook nog voor gekozen om het vak Tekenen te volgen. Vanaf 4 VWO ben ik mij gaan oriënteren op wat ik wilde gaan studeren. Dat ik een technische studie wilde gaan doen was mij wel duidelijk, maar ik wist nog niet welke. Zodra ik bij een open dag van Wiskunde was geweest wist ik het wel, dit wilde ik gaan doen. Maar waar? Ik had toch wel spijt dat ik met de keuze van mijn middelbare school alleen de dichtsbijzijnde optie had bekeken. Zodoende besloot ik de open dag in Enschede te bezoeken. Ik wou hier niet gaan studeren, maar dan kon ik achteraf tenminste geen spijt krijgen dat ik er niet geweest was. Na de open dag begon ik echter heel erg te twijfelen. De Universiteit Twente leek mij echt een leuke plek om te studeren, maar was wel heel erg ver weg. Na lang twijfelen tussen Eindhoven en Twente heb ik uiteindelijk toch de keuze voor Twente gemaakt. Hier ben ik nog steeds zeer tevreden mee.

Zo kwam het dat ik hard op zoek ging naar een kamer, deze had ik gelukkig op tijd gevonden en een paar dagen voor Kick-In woonde ik op de campus in Enschede. De introductieperiode vond ik heel leuk. Het was een drukke periode die een goede start gaf voor het leven in een nieuwe stad. De eerste maandag na de introductie werd er een activiteit georganiseerd: Ik Hou Van Abacus. Deze activiteit vond ik heel gezellig en toen mij verteld werd dat ik ook zulke activiteiten kon organiseren leek mij dit wel leuk. Zodoende heb ik ervoor gekozen om plaats te nemen in de Ab-Actie. Met deze commissie heb ik vele leuke activiteiten georganiseerd, maar na ruim anderhalf jaar had ik al zoveel activiteiten georganiseerd dat ik het wel tijd vond voor iets anders. Ik had zelf een geweldige introductieperiode gehad en wildedit ook graag aan andere studenten geven. Daarom besloot ik dat ik plaats wou nemen in de Twick-In 2016. Rond deze tijd was ik ook aan het twijfelen om een bestuursjaar te gaan doen. Ik wilde mij graag meer ontwikkelen naast mijn studie. Na een periode van oriëntatie besloot ik bestuur te gaan doen bij een verenging waar ik bij betrokken was, W.S.G. Abacus.

Dit is hoe ik uiteindelijk in het bestuur van W.S.G. Abacus terecht ben gekomen waar ik momenteel met veel plezier mijn functies vervul.