𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

Over Steven Horstink

Steven Horstink

Het begon allemaal in ‘t Harde in september 1995. Ik heb nog vage herinneringen van de peuterspeelzaal. Deze school is inmiddels afgebroken dus dat gedeelte van mijn jeugd is nu verwoest. Ik was erg slecht in begrijpend lezen op de basisschool maar rekenen was niet echt een probleem (wat een verrassing). Mijn jaar bestond uit drie jongens en ongeveer zes meiden dus het jaar onder ons zat met ons in een lokaal. Deze school is inmiddels ook afgebroken dus dat gedeelte van mijn jeugd is ook al verwoest. Ik herinner me goed hoe we altijd knikkerden en verstoppertje speelden. Ik gaf geen reet om kleding dus mijn moeder kon kopen wat ze wilde, zodoende droeg ik spuuglelijke kleding. Destijds hoorde ik al slecht, dus ze hebben ‘buisjes’ in mijn oren gestopt omdat ze dachten dat het aan mijn oren lag. Inmiddels weet ik dat ik gewoon erg slecht luister. Ik denk dat dit op zich wel mijn eerste tien levensjaren beschrijft.

 

Hierna was het tijd voor de middelbare school in Elburg, dezelfde school waar Lotte ook heen is gegaan. Ik kon niet echt goed vrienden worden met mijn klasgenoten daar dus ik ben achteraf blij dat we naar de achterhoek zijn verhuist in 2009, naar Lichtenvoorde. Daar ging ik naar een middelbare school waar je samen optrekt met leerlingen van alle niveaus, dus VWO, HAVO en VMBO allemaal tezamen. Slechte idee ooit, wie bedenkt zoiets? Leerlingen van VWO, HAVO en VMBO worden samen in één klas gestopt met als resultaat dat de VWO leerlingen snel klaar waren met hun huiswerk terwijl de VMBO leerlingen (over het algemeen, sorry, maar het is nou eenmaal waar) alleen maar de VWO leerlingen afleiden. Gelukkig was het maar voor een halfjaartje want het was echt een verspilling van mijn tijd. Hierna ging ik naar de Groenlo (waar Grolsch vandaan komt, inderdaad) naar een HAVO/VWO school. Daar heb ik mijn beste vrienden ontmoet met wie ik nog steeds echt hele goede vrienden ben. Eén van hen is nu mijn huisgenoot aan de Calslaan wat echt supervet is! Ik heb overigens een gymnasium diploma omdat ik Grieks voor een jaartje heb gedaan en voor Latijn haalde ik een 5,3 op het centraal examen. Al met al heb ik veel plezier gehad in Grolle, ben daar vaak uitgegaan, Latijn klas was altijd leuk (op het Latijn na). Ik heb gevoetbald sinds ik klein was tot ongeveer de vierde klas denk ik. Ik heb ook veel geskateboard voor ongeveer vijf jaar maar daar ben ik op een gegeven moment mee gestopt omdat ik maar niet beter werd.

 

Ik heb mijn examens gehaald maar het scheelde niet veel, behalve wiskunde natuurlijk: makkelijk. Ik heb toen besloten om Werktuigbouwkunde te gaan studeren omdat ik dacht dat Technische Wiskunde teveel wiskunde zou zijn. Het was even leuk in het eerste kwartiel omdat je dan ook daadwerkelijk in de werkplaats mag bouwen en allemaal ruimtelijke tekeningen mag maken, maar aan het einde van het tweede kwartiel ben ik gestopt. Ik had toen niets te doen voor een halfjaar, wat echt heel relaxed was voor de eerste vier maanden, maar toen mistte ik toch echt de voldoening van studeren. Werken voor een uitzendbureau werd een beetje deprimerend.

 

Maar toen begon het allemaal: ik ging Technische Wiskunde studeren. Het is inmiddels twee en half jaar, ik heb veel geleerd, one hell of a ride. Ik turn bij Linea Recta, beste beslissing ooit: mensen die me kennen, kennen ook Linea Recta. Ik besloot een bestuursjaar bij W.S.G. Abacus te doen omdat ik meer wilde leren dan wiskunde en tot nu toe merk ik dat ik ook dingen heb geleerd die ik niet had verwacht. Een jaar langer student zijn is trouwens ook wel leuk. En dat is het zo’n beetje.

 

Als laatste, dit stukje tekst bevat nu een veelvoud van 49 woorden.