𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

Over Fleur van Alphen

Fleur van Alphen

Hoihoi

Mijn naam is Fleur van Alphen, en op dit moment ben ik commissaris externe betrekkingen bij deze mooie vereniging. Ik zal hieronder even vertellen wie ik ben en hoe ik hier terecht ben gekomen. 

(Nee Cas, niet op de fiets)

Op 4 augustus 1998 werd ik geboren in zoetermeer. Veel herinneringen heb ik hier niet aan, want al snel ben ik verhuisd naar Kampen, en even later naar Bant, een klein dorpje in de buurt van Emmeloord. Hier ben ik opgegroeid, heb ik mijn eerste goede vrienden gemaakt, heb ik geleerd te fietsen en schaatsen, en heb ik geleerd hoeveel ik houd van een stukje door een bos lopen (of spelen) . Deze hobbie was handig, want ik woonde in een arbeiderswoning aan de rand van het kuinderbos.

Ook mijn liefde voor dieren kwam hier naar boven; ik ging vaak buiten spelen met onze honden, 's avonds aaide ik vaak onze kat terwijl hij op mijn schoot lag en na het avondeten mocht ik altijd onze kippen en konijnen de overgebleven groente voeren. Maar mijn lievelingsdier was toch wel de dolfjin, mijn kamer hing vol met dolfijnenposters en behang, en ook aan dolfijnenknuffels was geen gebrek in mijn bed. 

Ondertussen wisselde ik vaak tussen sport. Eerst twee jaartjes turnen, toen een paar maanden volleyballen, een maandje hockey en een maandje badminton. Maar uiteindelijk had ik dan toch mijn lievelingssport gevonden: zwemmen. Ik kon genieten van de stilte om mij heen terwijl ik me gewichtloos voelde in het water. 

Daarnaast was ik natuurlijk een groot deel van mijn tijd te vinden op school. Al snel kwam ik erachter dat rekenen en natuur erg leuk waren, maar dat taal en begrijpend lezen een drama was. Dit bleef, en op de middelbare school waren wiskunde en biologie (en sport) dan ook mijn lievelingsvakken.

Na 6 jaar op de middelbare was het dan zo ver dat ik een vervolgstudie moest gaan kiezen. Ik twijfelde erg tussen biologie en wiskunde, maar na het advies van mijn biologiedocent dat je in biologie toch echt geen werk kan vinden, had Applied Mathematics in Twente eindelijk gewonnen. 

En hier ben ik dan, op de universiteit van Twente, zo goed mogelijk aan het genieten van het student zijn als ik kan. 

Ik denk dat je nu inmiddels wel genoeg over mij hebt gehoord, maar wil je nou echt graag meer over mij weten, spreek me dan even aan! Misschien moet je wel even zoeken, want ik zit vaak verstopt achter de kast in de Abacuskamer te werken.