Dit symposium heeft reeds plaatsgevonden.

Let op! Het dagprogramma voor het symposium is gewijzigd. Bekijk de nieuwe versie onder Programma.

Op vrijdag 27 mei 2016 vindt het jaarlijks door Wiskundig Studiegenootschap Abacus op de Universiteit Twente georganiseerde wiskundesymposium plaats. Het thema van dit jaar is “High Tech: Math Innovating Industries.”

De dagvoorzitter van het symposium is Peter Timmerman. Hij is bekend als hoofd van Studium Generale van de Universiteit Twente en heeft tevens aan de Universiteit Twente gestudeerd.

Vijf sprekers zullen op het thema High Tech ingaan. Alle sprekers zullen laten zien hoe zij wiskunde toepassen binnen dit thema. Er zullen onder andere lezingen zijn op het gebied van robotica, free form optics en het toekomstige navigatiesysteem Galileo. Raadpleeg voor een uitgebreid overzicht de sprekersinformatie.

Het symposium bestaat uit een geheel verzorgde dag inclusief lunch en afsluitende borrel.

De inschrijvingen zijn geopend. Inschrijven op de dag zelf zal slechts zeer beperkt mogelijk zijn. Om teleurstelling te voorkomen, adviseert de commissie u dan ook om zich voor 18 mei 2016 in te schrijven.

Op dit moment is de commissie druk bezig met de voorbereidingen op het symposium. Dit betekent tevens dat nog niet alle sprekersinformatie compleet is. Zodra er meer informatie bekend is, zal deze op de website gepubliceerd worden.

Mocht u nog met vragen of opmerkingen zitten, schroom dan niet om te mailen naar symposium2016@abacus.utwente.nl.