𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

Over Stef Kleinluchtenbeld

Stef Kleinluchtenbeld

Beste lezer,

 

Dit jaar mag ik mezelf commissaris Onderwijszaken van W.S.G. Abacus noemen. Als één van de zes bestuurders mag ik dit jaar de studievereniging Abacus vertegenwoordigen; iets wat ik met trots doe. Maar wie ben ik eigenlijk? Dat zal ik hier kort beschrijven.

 

Het begon allemaal op 9 maart 1993 toen ik Eibergen ter wereld kwam. Daar heb ik de rest van mijn leven, totdat ik op kamers ging, ook gewoond. Eibergen is een dorp in de Achterhoek, vlak bij de grens met Overijssel. Hier heb ik tot en met mijn vijftiende ook op school gezeten, waarna ik de laatste drie jaar van het VWO in Haaksbergen op school heb gezeten.

 

De keuze om Technische Wiskunde te gaan studeren was voor mij niet meteen duidelijk. Toen ik in de vijfde klas een open dag bezocht hier in Twente was ik zelfs nog van mening dat Technische Wiskunde het absoluut niet zou worden! Ik had namelijk al vanaf de basisschool de droom om voor de klas te gaan, dus ben ik de mogelijkheden daarvoor gaan uitzoeken. Ik kwam al snel tot de conclusie dat het basisonderwijs mij waarschijnlijk al snel zou gaan vervelen, dus begon ik na te denken over het voortgezet onderwijs. Maar welk vak dan? Het enige vak waar ik net iets beter voor stond, was wiskunde en toen ik er beter over na ging denken, besefte ik me dat ik dat eigenlijk ook best wel interessant vond. Dus ik besloot wiskundeleraar te worden! De route via het HBO leek het meest voor de hand liggend, maar mijn wiskundeleraar raadde me dat sterk af. Ikzelf zag de uitdaging van het WO ook wel zitten, dus was de keuze snel gemaakt. Hoewel ik nog wel meeloopdagen in Groningen en Nijmegen heb gedaan, was de keuze voor Enschede een eenvoudige. Het toegepaste aspect, de mogelijkheid tot het doen van de Educatieve Bachelor en de korte reisafstand zorgen ervoor dat mijn oog al snel op Enschede viel.

 

Aangezien ik met de bus maar een uur hoefde te reizen en ik twijfels had of ik het niveau op de universiteit wel aan kon, besloot ik eerst thuis te blijven wonen en me zoveel mogelijk te richten op mijn studie. In mijn eerste jaar heb ik wel in de Eerstejaarscommissie gezeten, omdat ik toch wel enigszins betrokken wilde raken bij Abacus. Al tijdens de introductie werd ik namelijk overtuigd dat Abacus een heel gezellige vereniging is die mij veel te bieden zou hebben.

In mijn tweede jaar besloot ik in de Ideaal!-commissie, de commissie die het verenigingsblad maakt, te gaan. Een leerzame commissie! Na anderhalf jaar lang elke dag op een neer reizen van Eibergen naar Enschede en weer terug, was ik er wel klaar mee. Niet zo zeer het reizen op zich was daar de schuld van, maar het feit dat ik nooit tot het eind van een activiteit kon blijven én wat alcoholisch kon drinken, gaf voor mij de doorslag om toch maar op kamers te gaan. En wat een goede keuze was dat! Nadat ik op kamers ben gegaan, heb ik me meteen ingeschreven voor nog een commissie, namelijk de Twick-In. Met deze commissie hebben we, al zeg ik het zelf, een mooie introductie neergezet afgelopen zomer. Toen ik ineens bij alle activiteiten kon zijn en nog vaker in de abacuskamer kwam, begon er toch iets in mij te borrelen. Na een tijdje van grote twijfel heb ik toen toch maar besloten om te solliciteren naar een functie in het bestuur van W.S.G. Abacus en tot nu toe heb ik nog absoluut geen spijt van die keuze! Wat een mooie ervaringen heb ik dit jaar al opgedaan!

 

Naast het besturen heb ik gelukkig ook nog wat tijd om mijn andere hobby’s uit te oefenen. Zo speel ik onder andere keyboard en doe ik aan hardlopen. Mijn grootste passie is echter tennis. Al vanaf mijn zesde speel ik fanatiek tennis en inmiddels kan ik, al zeg ik het zelf, een aardig balletje slaan. Sommigen zijn er zelfs van overtuigd dat het mijn beste eigenschap is… Of ik daar nou zo blij mee moet zijn? Daarnaast sta ik bij Abacus ook wel bekend als een groot fan van ’s werelds beste tennisser: Roger Federer. Een reputatie waar ik trots op ben!

Sinds vorig jaar ben ik dus ook maar actief geworden bij de studententennisvereniging hier in Enschede, T.C. Ludica. Daar heb ik afgelopen jaar in de Eerstejaarscommissie en de Toernooicommissie (waar ik dit jaar weer mee verder ga) gezeten. Erg leuk voor de afwisseling!

 

Nu heb ik inmiddels al veel meer verteld dan ik van tevoren bedacht had, maar mocht je nog steeds nieuwsgierig zijn naar nog meer dingen over mij, kom dan eens gezellig langs in de abacuskamer voor een praatje.

 

Met vriendelijke groet,

Stef Kleinluchtenbeld