𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

Over Martijn ter Steege

Martijn ter Steege

Heyoo, ik ben Martijn ter Steege en vroeger riep ik eigenwijs tegen mijn ouders: 'Het enige pak wat ik draag is een trainingspak'. 
Nou, dat is goed mislukt, want zoals je hier rechts ziet sta ik op de foto in een pak, wat geen trainingspak is. Als je nu toch naar mijn foto kijkt, zal ik mij maar eventjes introduceren.


Op 8 juni 1998 ben ik geboren in het dorp Nijverdal. In dit mooie dorp tussen Enschede en Zwolle heb ik tot en met mijn 20ste gewoond bij mijn ouders, die daar nog steeds wonen. Vanaf kleins af aan was ik vond ik voetballen al geweldig. Het was daarom geen gekke stap om vanaf mijn vierde bij een voetbalclub aan te sluiten, waar ik tevens nog steeds voetbal.


Mijn basisschooltijd was logisch in te delen. Mijn favoriete vak was rekenen, dus tijdens schooltijd was ik snel mijn rekensommen aan het maken, zodat ik daarna kon uitkijken naar de pauze, waarin ik natuurlijk ging voetballen. Het nadeel van deze ritmische acht jaar is dat mijn andere vakken juist minder goed gingen, waardoor ik na mijn basisschool mijn carrière moest vervolgen op de HAVO.


Na een jaartje beunen op de HAVO en eindelijk goede cijfers halen voor alle vakken (behalve kunst), kon ik vanaf mijn tweede jaar verder met VWO. Aangezien ik van regelmaat houd en er niet echt meer gevoetbald werd in de pauzes of na schooltijd, moest ik maar een andere hobby zoeken waarmee ik mijn vrije tijd kon vullen. Dat bleek een close call te zijn, aangezien die hobby gamen werd en ik mijn eindexamens nipt gehaald had.


Toen moest ik mijn vervolgstudie kiezen. Ik koos al snel voor de UT, want mijn zus had er ook gestudeerd en ik maak meestal mijn keuzes gebaseerd op haar ervaringen. Toen ik mijn examencijfers bekeek, zag ik één 8 staan tussen alle 6jes en 5jes en dat was voor wiskunde, dus daarop heb ik maar mijn studiekeuze gebaseerd.


Na een eerste jaar zonder activisme, maar met veel gezelligheid in en rond Abacus, wou ik in mijn tweede jaar graag wat commissies doen. Al snel merkte ik dat mijn vrije tijd, die ik voorheen spendeerde met gamen, nu ging spenderen met gezelligheid, waar ik nu wel uitermate tevreden mee ben. Via een reis met de Ab-Actie, Sport commissie, Translacie, Dies commissie en Studiereis commissie, was ik na wat twijfelen in het kandidaat 52ste bestuur beland. Blijkbaar vonden mensen het wel prima dat ik Abacus ging besturen, dus opeens was ik op de wissel-ALV benoemd tot Secretaris en Intern.

En daar ben ik nu, een jaartje bier aan het drinken, stomme grappen maken en spelletjes spelen.