𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

Over Sanne Oude Veldhuis

Sanne Oude Veldhuis

Hoi allemaal,

 

Bereid je voor op één van de mooiste geboortedata die je ooit gezien hebt in de mogelijk vele gelezen bestuursstukjes: 9-9-’99. Ja dat zijn veel negens, ja het is mooi en ja daar heeft mijn moeder zeker haar best op gedaan. Na het beantwoorden van deze standaard vragen is het nu tijd om verder te gaan met de écht belangrijke vragen: wie ben ik en hoe ben ik hier beland als penningmeester van het 52e bestuur van W.S.G. Abacus?

 

Om dat te beantwoorden gaan we terug naar die bekende donderdagavond in het mooie stadje Delden. Mijn vader was zoals gebruikelijk te vinden op het voetbalveld die avond, toen hij thuiskwam werd duidelijk dat zijn avond nog lang niet voorbij was. Want hoewel ik dus op 9-9-’99 geboren ben, scheelde het maar zes minuten of dat was 10-9-’99 geweest.

 

Als kind ben ik zoals het hoort natuurlijk naar de basisschool gegaan, alles verliep soepel, alhoewel ik zo af en toe een ‘matig’ op mijn rapport kreeg voor werktempo. Dit omdat ik nogal snel afgeleid werd door wat buiten gebeurde als ik aan het werk was. Tijdens mijn basisschool jaren ben ik natuurlijk ook begonnen met voetbal bij v.v. Rood Zwart in Delden, tot grote blijdschap van mijn vader. Helaas waren er erg weinig meisjes bij de voetbal en dus ben ik na twee jaar toch overgestapt op korfbal. Het werd toch duidelijk dat ik geen echte liefde voor die sport had, dus zodra er vijf jaar later een meisjesteam werd opgericht ben ik weer gaan voetballen. Op dit moment was mijn moeder daar stiekem iets minder blij mee, omdat naast mij en mijn vader ook mijn broer Niek en broertje Pim al op voetbal zaten en dit er dus voor zorgde dat mijn moeder ook erg vaak op het voetbalveld te vinden zou zijn.

 

Na de basisschool kwam natuurlijk de middelbare. Omdat er in Delden alleen een middelbare school is met een eerste en tweede klas, ben ik direct naar Hengelo naar de middelbare school S.G. Twickel gegaan. Elke dag fietsten we 20 minuten naar school, maar we gingen natuurlijk altijd te laat weg. Op deze manier werden we langzamerhand beste vrienden met de leraren die je ‘te laat’-streepjes weg wilden halen in ruil voor moorkoppen. Het heeft ons dan ook best wat moorkoppen gekost om de volledige middelbare door te komen.

 

Op de middelbare school werd al snel duidelijk dat wiskunde me wel lag. Toch vond ik andere vakken ook nog wel interessant, zoals natuurkunde, scheikunde, economie en management & organisatie. Gelukkig waren er ook een paar vakken heel duidelijk niet mijn ding, zoals biologie en geschiedenis. Deze vakken heb ik daarom uiteraard ook niet gekozen. Richting het eind van mijn middelbare school periode werd het tijd om mijn vervolgstudie te kiezen. Zoals sommige mensen misschien al wel opgevallen is ben ik niet zo goed in kiezen. Ik heb me dan ook één dag voor de deadline van inschrijven voor drie studies ingeschreven, zodat ik de keuze nog iets langer uit kon stellen. Uiteindelijk is de keuze misschien niet heel verrassend gevallen op Applied Mathematics aan de UT.

 

Tijdens mijn eerste anderhalf jaar hier aan de UT heb ik nog thuis bij mijn ouders in Delden gewoond, want het was maar een 35 minuten reizen. In mijn eerste jaar ben ik meteen actief geworden bij W.S.G. Abacus. Er kwamen gedurende mijn eerste twee jaar een aantal commissies bij die ik ging doen, dus als logische volgende stap ben ik gaan twijfelen over een bestuursjaar. Net zoals bij mijn studiekeuze heb ik erg lang getwijfeld en mijn keuze uitgesteld, maar uiteindelijk heb ik ruim voor de deadline besloten dat ik erg graag een bestuursjaar wilde gaan doen. Door mijn interesse in economie en m&o en het feit dat allebei mijn ouders en oudere broer de economische kant zijn opgegaan had ik een voorkeur voor de functie penningmeester en ik ben erg blij dat ik dat dan ook ben geworden.

 

Ik hoop dat jullie hebben genoten van mijn levensverhaal en hopelijk zie ik jullie in de Abacuskamer om iets te drinken, even te kletsen of een spelletje te doen!

 

Groetjes,

Sanne Oude Veldhuis

Penningmeester van het 52e bestuur des W.S.G. Abacus