ΨΓαΘΞΔπξβ𝜱

Nieuwsarchief Volgende pagina

Room closed until further noticeWoensdag 14 oktober 2020 22:50

Due to the new corona measures we have decided to close the abacus room and the service desk until further notice. The university urges us to work/study as much as possible from home, so we as board will do that. Of course we are still available for all questions, complaints etc via WhatsApp or Discord. We hope to welcome you in Educafé soon, but for now, stay safe and stay home!


Much love,
The 53rd board of W.S.G. Abacus

permalink

Op dinsdag 1 september is het 53ste bestuur des W.S.G. Abacus als volgt gechargeerd:Vrijdag 4 september 2020 10:04

Daan Velthuis - Voorzitter

Luuk van der Werf - Secretaris & Commissaris Interne Betrekkingen

Daan Pluister - Penningmeester

Jorn de Jong - Commissaris Externe Betrekkingen

Anouk Beursgens - Commissaris Onderwijszaken

Clara Stegehuis - Algemeen Adjunct

permalink

Overlijdensbericht Dr. Harry AartsZondag 16 augustus 2020 19:02

Met pijn in ons hart delen we dat Dr. Harry Aarts afgelopen zondag 9 augustus is overleden. Hij was 59 jaar oud.

Harry, afgestudeerd als wiskundige in Nijmegen, promoveerde in 1994 aan de Universiteit Twente. Als docent was hij verbonden aan de groep Discrete Wiskunde en Mathematisch Programmeren. Hij werkte bijna 25 jaar voor de Universiteit Twente.

Hoewel Harry grote kwaliteiten had als onderzoeker in de speltheorie en besliskunde, was zijn grote passie het wiskundeonderwijs. Zijn unieke kwaliteiten als docent blijken onder meer uit de vijf onderwijsprijzen die hij heeft mogen ontvangen. Harry was bovendien, als coördinator, verantwoordelijk voor de wiskundelijn van álle technische opleidingen van de UT.

De strijd tegen kanker, die in 2018 begon, heeft Harry helaas moeten opgeven. Zijn rustige optreden, zijn vriendelijke karakter, zijn humor en zijn glimlach zullen wij zeer missen. Talloze studenten hebben zijn wiskundecolleges enorm gewaardeerd. 

Onze diepste medeleven gaan uit naar zijn familie en vrienden.

Namens het bestuur,

Linda, Martijn, Sanne, Marjolein en Tugce. 

permalink

Boeketten van de OnderwijscommissieVrijdag 26 juni 2020 14:58

De afgelopen weken heeft de Onderwijscommissie meerdere medewerkers een boeket bloemen gestuurd. Deze hebben ze verdiend door hun harde werk voor studenten en de inzet die ze hebben getoond de afgelopen tijd.

Als eerst ontving Pranab Mandal een bloemetje. Hij is nog maar een half jaar de opleidingsdirecteur van AM en is bezig met het implementeren van TOM 2.0. Daarbij komt de huidige Covid-19 situatie. Beide hebben best veel werkdruk en om met beide situaties om te gaan, is wel een bloemetje verdiend!

Ook Jasper de Jong heeft een bloemetje gekregen. Hij steekt altijd veel tijd en inzet in zijn colleges en is erg enthousiast over zijn onderwerpen. Dit motiveert studenten en hij is ook erg betrokken in de interesses van studenten. Voor dit alles is een kleurrijk bloemetje op zijn plek!

Verder heeft Lilian Spijker, onze studieadviseur, ook een bloemetje ontvangen. Ondanks dat ze geen docent is, doet ze nog steeds erg veel voor studenten op de achtergrond, vooral in deze tijden.

Als laatste heeft Gjerrit Meinsma de meeste stemmen in de poll gekregen. Door de huidige situatie moeten colleges op een andere manier gegeven worden. De mening van studenten is dat Gjerrit duidelijke online colleges geeft en snel antwoordt op zijn mail als studenten vragen hebben. Omdat hij zo goed omgaat met deze situatie, verdient hij hier een bloemetje voor.

Bedankt voor jullie inzet en harde werk. Ga zo door!

permalink

FAQ - AM Q&ADinsdag 26 mei 2020 14:34

Beste studenten,

Er zijn op het moment veel vragen over de huidige vorm van onderwijs en gerelateerde zaken, zoals TOM 2.0. Naar aanleiding van de Q&A van Pranab Mandal vorige week is het volgende document samengesteld. Deze is bedoeld als richtlijn voor de meest gestelde vragen. Mocht je iets willen weten wat hier niet in staat genoemd kan je altijd contact opnemen met de commissaris onderwijszaken (Linda ten Klooster), de studieadviseur (Lilian Spijker) of iemand anders afhankelijk van je vraag.

Hier is de link naar het document met meest gestelde vragen.

permalink

Kandidaatbestuur 2020-2021Woensdag 6 mei 2020 21:02

Het 52ste bestuur des Wiskundig Studiegenootschap Abacus heeft de eer en het genoegen om het kandidaatbestuur voor het 53ste bestuur bekend te maken. Naar alle verwachting zal deze op 1 september als volgt worden gechargeerd:

Voorzitter - Daan Velthuis

Secretaris & Commissaris Interne Betrekkingen - Luuk van der Werf

Penningmeester - Daan Pluister

Commissaris Externe Betrekkingen - Jorn de Jong

Commissaris Onderwijszaken - Anouk Beursgens

Algemeen Adjunct - Clara Stegehuis

permalink

Corona virus en consequenties voor AbacusVrijdag 13 maart 2020 16:55

[Update 23/04/2020]

Met dit bericht willen we je informeren over the huidige status van Abacus en de aankomende activiteiten, met het Corona virus in ons achterhoofd. Zoals je waarschijnlijk hebt gehoord, heeft de universiteit besloten om alle onderwijsgerelateerde activiteiten te annuleren tot 1 juni. De regering en het RIVM adviseren om geen sociale bijeenkomsten te organiseren en/of te bezoeken.

Wij hebben besloten om deze richtlijnen te volgen en daardoor informeren we je dat de Abacuskamer niet open zal zijn tot 1 juni totdat er meer bekend is. Hierover zullen we je zo snel mogelijk informeren. We hebben ook besloten dat alle activiteiten van Abacus zijn afgelast tot en met 1 juni. Als je al bent ingeschreven voor een activiteit in deze periode, dan zullen we je uitschrijven en er zullen geen kosten aan verbonden zijn.

Als je als commissielid vragen hebt over je commissie, dan kun je je bestuursverantwoordelijke contacteren.

We vragen je om je Canvas pagina regelmatig te checken en de UT mails over het Corona virus grondig te lezen. Daarnaast is het nog steeds mogelijk om afspraken te maken met de studieadviseurs. Contacteer hen met twijfels over je Bindend Studie Advies en/of studievertraging.

Als je verder nog vragen voor ons hebt, dan kun je een mailtje sturen naar board@abacus.utwente.nl

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van W.S.G. Abacus

permalink

Onderwijsbloemetje voor Jan Willem PoldermanDonderdag 19 december 2019 16:04

Afgelopen woensdagochtend heeft de onderwijs commissie Dr. Jan Willem Polderman een bloemetje gegeven. Voor 11.5 jaar is hij de opleidingsdirecteur geweest van AM. Gedurende deze tijd heeft hij veel gedaan aan bijvoorbeeld de implementatie van TOM en de internationalisatie van de studie. Jan Willem is altijd aardig geweest voor de studenten en in goed contact met ze geweest. Gelukkig blijft hij nog rondlopen op het departement van wiskunde, en we wensen hem veel succes bij zijn volgende baan bij Industrial Design. Gefeliciteerd!

permalink

Mededeling van de wwwVrijdag 29 november 2019 12:38

Vanaf vanavond zal de log in voor leden niet meer werken. Wij gebruiken voor de log in een dienst van de UT. Deze wordt echter opgeheven. Oud-studenten, bestuur en medewerkers kunnen nog wel inloggen. Wij hopen volgende week de log in weer werkende te hebben voor alle leden.

 

Wil je je aanmelden voor activiteiten, app dan het bestuur of schrijf je in op de koekenstreeplijst.

Voor het kerstdiner kan het nog wel via de website.

Wil je een quote insturen, app het naar het bestuur.

 

Voor de overige dingen die niet publiek beschikbaar zijn, kun je geen gebruik van maken, totdat de log in het weer doet.

 

Excuses voor het ongemak.

permalink

All roads lead to Abacus…Maandag 30 september 2019 15:39

Op 19 november bestaat Abacus vijftig jaar! Die week zal vol zitten met evenementen om het tiende lustrum met jou te vieren.

 

We brengen je terug naar de Ancient Ages. De tijd van kleitabletten, abaci en mozaïek, evenals de basis van onze exacte taal. Anno MCMLXIX werd W.S.G. Abacus opgericht. Nu, L jaar en vele hoogtepunten later, is het tijd om onze onsterfelijkheid te vieren met de volgende evenementen.

 

Maandag: Receptie

Dinsdag: Taartlunch, Mozaïekworkshop

Woensdag: Préborrel, Open Feest

Donderdag: Brakke Brunch, Olympische Spelen

Vrijdag: VriMiBonus

 

Daarnaast zal er voorafgaand aan de lustrumweek een Cantus zijn en kun je je eigen Lustrum Joggingbroek kopen.

 

We kijken er naar uit ons gouden jubileum met jou te vieren! Leve Abacus!

 

permalink