𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

About Matthijs Bijl

Door succesvol te solliciteren naar een functie binnen het bestuur van Abacus heb ik nu de eer een stukje te mogen schrijven voor op de site.

Toen in 1982 de winter begon (21 december dus) werd ik geboren in Lelystad, de stad waar ik heb gewoond totdat ik ging studeren. Al ruime tijd voordat ik mijn eerste levenslicht zag liepen mijn twee broers al op deze wereld rond. Coen is bijna negen jaar ouder dan ik en Bas bijna zes. Coen is pas geleden vader geworden en dus mag ik mezelf sinds 29 mei 2004 oom noemen. Mijn kleine nichtje heet Marieke en door haar zal ik weer wat vaker mijn ouders opzoeken, aangezien ik voor beide in Lelystad moet zijn.

In 2001 ben ik naar Enschede gekomen en inmiddels heb ik vier te gekke introducties meegemaakt. Bij Abacus ben ik in mijn eerste jaar al betrokken geraakt, vooral door de toernooitjes die georganiseerd werden. In mijn tweede en derde jaar heb ik de bar eens vanaf de andere kant mogen bekijken in (A)bac(ch)us. Door bij de introducties van de jaren 2002 en 2003 betrokken te zijn geweest heb ik steeds meer mensen leren kennen bij de vereniging. Een jaar bestuur zie ik als de afsluitende stap van de kennismaking met Abacus. Het is daarbij een manier om wat terug te doen voor de mensen die de afgelopen jaren zorg hebben gedragen voor de goede sfeer en de leuke activiteiten.

Voetbal heb ik van huis uit meegekregen en na zes jaar op velden van v.v. Unicum in Lelystad wat te hebben aangerommeld ben ik hier in Enschede enigszins overgeschakeld naar de zaal. Vanaf mijn eerste jaar hier rommel ik dus vrolijk verder in de zaal. Op het veld heb ik hier ook wel gespeeld, maar omdat de zaal me toch beter bevalt ga ik het veld een tijdje rust geven van mijn enorme voetbalschoenen. In mei zal ik het veld dan weer opzoeken om weer mee te doen aan het StAftoernooi, een toernooi waarin opleidingen het tegen elkaar opnemen in volkssport nummer één.

Het laatste onderwerp dat ik nog kort wil belichten is poker. Dankzij onze voorzitter en de commissaris externe betrekkingen, die rechtstreeks vanuit de pokercommissie het bestuur in komen rollen, is in de laatste twee jaar een grote groep TW’ers aan het pokeren geslagen. Vooral de Abacus-pokertoernooien, waarvan er afgelopen jaar maar liefst drie georganiseerd zijn, zijn erg populair.
Bij het eerste toernooi kreeg degene die er als eerste uitlag met groot applaus een kleine trofee uitgereikt met daarbij de titel: tourist 2003. Deze titel blijkt overigens afkomstig te zijn uit de film “Rounders” (goede film trouwens). Op het actieve-ledenweekend, dat kort na dat bewuste toernooi gepland was, werd deze tourist veelvuldig bij zijn pas verworven titel aangesproken (voor alle duidelijkheid: tourist was beslist geen eretitel). Voor de mensen die het nog niet doorhadden: tourist 2003, dat ben ik en ik heb geleerd trots te zijn op deze titel en het scheelde op het laatste toernooi niet veel of ik had onder de naam “Tourist” het toernooi gewonnen. Het werd helaas, na meer dan vijf uur poker, een tweede plaats. “Tourist” zal binnen Abacus mijn bijnaam wel altijd blijven en daar ben ik erg blij mee.

Mocht je zin hebben om me een keer recht in mijn gezicht voor “Tourist” uit te maken, kom dan naar de Abacuskamer als ik kamerdienst heb en wie weet ben ik dan zelfs nog wel bereid om koffie of thee voor je in te schenken ook!