𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

About Femmy Heukers

Femmy Heukers

Lieve lezer,


Dit jaar heb ik de eer en het genoegen mijzelf Secretaris en commissaris Interne Betrekkingen van het achtenveertigste bestuur des Wiskundig Studiegenootschap Abacus noemen. Ik zal hier vertellen hoe ik hier terechtgekomen ben.


Het begon allemaal op 1 december 1994 in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Daar ben ik ter wereld gekomen, op een heldere, koude, winterdag. Ik ben opgegroeid in Bovensmilde, een klein dorp in de buurt van Assen. We woonden niet in het dorp, maar daar buiten, aan een lange, doodlopende weg, tussen de boeren. Vaak omschrijf ik de plek waar mijn ouders wonen ook als the middle of nowhere.


Toen ik vijf was, ging ik naar school in Bovensmilde, naar O.B.S. de Meenthe. Hier ben ik tot en met groep acht heen gegaan. Ik weet nog dat ik goed was in rekenen en dat ik begrijpend lezen maar helemaal niets vond. De musical die we in groep acht deden ging over een vliegveld en mijn rol was een grondmedewerker van het vliegveld. Ik weet nog dat ik op een gegeven moment moest gillen, toen het vliegveld belaagd werd door jumpers (toen ik in groep acht zat was jumpstyle helemaal in).


In de zomer dat ik naar groep acht ging, maakte ik ook voor het eerst kennis met de Universiteit Twente. Mijn broer, Reinder, had net eindexamen gedaan en ging Werktuigbouwkunde studeren aan de UT. Vlak nadat Reinder het huis uitging, ging ook mijn zus, Toby, op zichzelf wonen in Assen. Ik was toen ineens enig kind thuis. Toen ik naar de middelbare school ging, ging ik ook vaak na mijn lessen even bij mijn zus langs, om daar gezellig thee te drinken en te kletsen.


Ik ging in Assen naar de middelbare school, naar het Dr. Nassaucollege Quintus. Ik heb hier VWO Atheneum gedaan. In de vierde klas was het tijd om je profiel te kiezen en toen heb ik Natuur & Techniek gedaan met Wiskunde D en NLT. Ik was helemaal klaar met vakken zoals geschiedenis, kunst en muziek. Na zes jaar VWO heb ik in 2013 eindexamen gedaan en mijn diploma gehaald.


Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik veel verschillende studies overwogen, van life science & technology tot psychologie. Toen ik in de vierde klas naar de High Tech High Tea van de UT ging, was ik verkocht. Hier zag ik mezelf wel studeren over drie jaar! Uiteindelijk is de keuze toen gevallen op Technische Wiskunde, en daar ben ik heel blij mee.


Mijn studententijd begon bij de Kick-In, in 2013. Daar maakte ik kennis met de UT, mijn mede-eerstejaars en, nog veel belangrijker, met Abacus. Dat was nog eens een gezellige groep mensen! In mijn eerste jaar ben ik toen in de Almanakcommissie gegaan, de ABBA. Ik was toen nog een verlegen eerstejaars en zei niet zo veel. Nu, een paar jaar later, is dat wel anders.


In mijn tweede jaar besloot ik wat meer bij Abacus te doen en ging ik ook in de Kerstdinercommissie, de Kaleidsocoopdagcommissie en de Twick-In 2015. Daarna was het bijna een logische stap om bestuur te gaan doen. Ik was er ook wel aan toe om even een jaar iets anders te doen dan studeren, want dat kost toch wel veel tijd en ik was op zoek naar nog een andere uitdaging. Als bestuur van deze mooie vereniging heb ik die zeker gevonden.


Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen, maar voor mijn hele levensverhaal is hier helaas geen tijd en ruimte. Mocht nog meer willen weten over mij, dan kan je altijd langskomen bij de abacuskamer voor een goed gesprek onder het genot van een kopje thee (of tijdens de borrel met een glas wijn).

Liefs,
Femmy