𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

About Sagy Ephrati

Sagy Ephrati

Beste Lezer,

Dit jaar heb ik de eer om de prachtige functie van commissaris Externe Betrekkingen binnen het achtenveertigste bestuur des W.S.G. Abacus te mogen vervullen. Ik zal hier vertellen welke weg ik heb bewandeld om hier terecht te komen.

 

Mijn verhaal begint op 21 september 1996 in Ashkelon, Israel. Ik kwam ter wereld in hetzelfde ziekenhuis als mijn vader en mijn oudere broer: het Barzilai Medical Center. Samen met mijn ouders en mijn broer woonde ik de eerste (ruim) 2,5 jaar in kibbutz Erez, slechts enkele kilometers van de Gazastrook verwijderd.

 

1 augustus 1999 verhuisden we naar het Friese Heerenveen. Na een jaar op de creche kwam ik terecht op OBS Van Kleffens, waar ik zeven jaar lang vol lol en plezier rond heb gelopen.

 

Enkele maanden voordat ik 11 werd ging ik mijn eerste dag op de middelbare school tegemoet. Met maar een klein aantal vrienden van de basisschool zaten we daar dan tussen allemaal andere pientere mensen op het gymnasium. Ik volgde het gymnasium op het OSG Sevenwolden. De eerste twee jaar op locatie Buitenbaan (waar het oude Thialf gevestigd was), het derde jaar in het oude gebouw aan het Fedde Schurerplein en de laatste drie jaar in het nieuwe gebouw aan het zojuist genoemde plein. In de derde klas had ik, bij gebrek aan beter, maar besloten om de profielen Natuur&Techniek en Natuur&Gezondheid te gaan doen.

 

Het was toen, in de vierde klas, dat ik een geweldige wiskundedocent had, Kees Kan. Sinds de vierde klas wist ik al dat ik wiskunde wilde studeren. Na vijf jaar gymnasium vond ik het wel weer mooi geweest en ging ik 'gewoon' VWO doen. Op die manier heb ik in 2013 eindexamen gedaan en ging een lange zomer tegemoet.

 

Het moment dat ik zeker wist dat ik naar de Universiteit Twente wilde gaan, was op mijn eerste open dag hier. De sfeer was gezellig en het idee van dicht bij de collegezalen wonen sprak de luie scholier in mij ook erg aan.

 

Uiteindelijk kwam ik hier in augustus 2013. Daar stond ik dan tijdens de Kick-In, net als vele anderen kende ik eigenlijk helemaal niemand. Al gauw ontdekte ik dat er genoeg leuke mensen waren bij de studie en zo voelde ik mij ook al gauw thuis bij Abacus. Na een aantal maanden ging ik bij de Ab-Actie, voornamelijk om te kijken hoe het was. In het tweede jaar heb ik nog plaatsgenomen in de Kaleidoscoopdagcommissie en de Twick. Uiteindelijk had ik besloten dat ik meer wilde doen voor de vereniging. Even een jaar wat anders, waar je hele andere dingen leert dan tijdens de studie. Zodoende werd ik kandi en ben ik inmiddels, nog steeds vol plezier, commissaris Externe Betrekkingen.

 

Ik denk dat mijn verhaal nu wel alle interessante dingen bevat die ik kwijt wilde. Mocht je nou echt nog meer over mij willen weten, schiet me dan even aan.

 

M.v.g.,

Sagy