𝜱Δ⨂∅≼⫸ℝΓ∈Ξ∑ΨβαΘπℚ∃ξ∀∂√∾∮⊆⊻ℵ∢∞≝

About Jasper de Jong

Jasper de Jong

Zo, eens wat over mijzelf vertellen. Laat ik maar beginnen bij het begin. Eind 1984 werd ik geboren en kreeg ik van mijn ouders de naam Jasper mee.
We woonden toen nog in Borculo (in Gelderland), maar al snel verhuisden we naar de mooiste wijk van Enschede (op de campus na, natuurlijk), de helmerhoek. Al snel bleek dat ik wel technisch was aangelegd, toen ik al na enkele dagen de knop van de kerstverlichting wist te vinden. Op de basisschool hield ik ook erg van knutselen en tekenen, dus verbaasde het niemand (behalve de decaan) dat ik na de vierde klas het Natuur&Techniek profiel koos.

Hoewel ik bij natuurkunde vooral de schakelingen erg kon waarderen, besteedde ik de meeste tijd op de middelbare school toch aan het uitproberen van functies op mijn grafische rekenmachine. Maar pas toen mijn wiskundeleraar de klas voor de afwisseling eens liet werken uit een boekje over de gulden snede, was ik echt verkocht. Een profielwerkstuk over Pi later (met als cijfer Pi2) en ik was klaar voor een studie Toegepaste Wiskunde. Ik woonde dus al in Enschede en ik hoorde niets dan goeds over de campus, dus de locatie was ook al snel uitgezocht.

Hoewel ik eigenlijk teveel hobby’s heb om op te noemen, zal ik het toch maar proberen. Van de basisschool tot de middelbare school heb ik gejudood, ge-atletiekt, gevolleybald en getafeltennist. Niet dat ik zo sportief was, maar meer omdat ik geen enkele sport kon en dus maar steeds een nieuwe probeerde. Verder heb ik vanaf de afscheidsmusical van de basisschool enorm veel plezier beleefd aan acteren, maar ben hiervoor nooit bij een vereniging gegaan.

In de derde klas heb ik het kaartspel magic geleerd, en sinds ik een OV-kaart heb reis ik het hele land af voor toernooien. Toen ik op de campus kwam wonen heb ik kennis gemaakt met voetbal en poker. Ik voetbal nog steeds met mijn flat, en ik poker uiteraard regelmatig met studiegenoten en de laatste tijd ook op internet. Sinds de Batavierenrace loop ik ook nog één tot drie keer per week hard. Na mijn werk met de promotiecommissie en mijn minor kennisoverdracht is voor de klas staan ook een soort hobby geworden. Sinds ik omringd ben door béta’s ben ik ook nog eens mijn alphakant gaan ontwikkelen en schrijf ik graag. Afgelopen jaar zat ik in de almanakcommissie van abacus en ik zit in de redactie van het clubblad van mijn schaakvereniging.

En dat brengt mij bij mijn eerste en grootste hobby, schaken. Ik leerde het spel kennen, ongeveer toen ik acht was. Het was de eerste hobby die ik competitief beoefende. In het begin reisde ik heel Overijssel af voor jeugdtoernooien, maar sinds mijn vijftiende speel ik mee in het tweede volwassenenteam van mijn club. Hoewel ik van het spel op zich wel genoeg begin te krijgen ben ik berucht om mijn liefde voor varianten (in de regels) op schaken. Daarnaast geef ik training aan jeugdleden en doe ik, zoals gezegd het clubblad. Tenslotte vind ik het nog steeds erg gezellig om met een stel clubgenoten naar een teamwedstrijd of toernooi te gaan.

Ik denk dat nu wel zo’n beetje alles over mij van het verleden tot het heden bekend is. Dan zal ik ten slotte nog wat vertellen over de toekomst.
Mijn studie bevalt me nog steeds erg goed, maar na drie jaar integreren zocht ik toch een keer wat afwisseling, vandaar dat bestuur ga doen. Commissaris Interne betrekkingen lijkt me echt een taak voor mij, aangezien het me na drie grote commissies gedaan te hebben wel leuk lijkt zelf eens een commissie samen te stellen. Maar ook naast het werk verwacht ik natuurlijk een erg gezellig jaar, met zowel mijn frisse bestuur, als alle mensen die ik in commissies stop, als natuurlijk de rest van de abacusleden!