𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

About Anna Schakel

Hey Abacuspaginalezer!

Wat mijn grootste droom altijd is geweest (en stiekem nog steeds is), is piloot worden. Ik zocht avontuur en spanning en wilde niet elke dag hetzelfde doen. Aan de ene kant is het me helaas niet gelukt om de selecties door te komen. Aan de andere kant is het ook wel goed, want ik ga nu een heel ander avontuur aan waar ik heel veel zin in heb. Na 2 jaar studeren en wat commissiewerk te hebben gedaan, ga ik de stap wagen door het Abacusbestuur in te gaan. Ik ga de functie commissaris externe betrekkingen overnemen van Frank. En het lijkt me dan ook wel leuk om mezelf voor te stellen.

Mijn naam is Johanna Schakel. Genoemd naar mijn ene oma, Hanna Johanna en mijn andere oma, Jo Johanna. Maar jullie mogen mij allemaal Anna noemen, graag zelfs! Ik kom uit het leuke stadje Enschede. Jaja, een rasechte Tukker zou je zeggen… Zo'n 23 jaar geleden kwamen mijn ouders uit Zeeland verhuizen naar het Oosten. Na 3 jaar werd ik geboren in een rijtjeshuis in de Pluimstraat. De basisschool was niet echt mijn favoriete school dus ik hield er wat hobby's op na. Ik vond het heerlijk om te zingen en zat dan ook in een koor. Ook heb ik 2 jaar gezwommen voordat ik ging volleyballen. In groep 6 van de basisschool ben ik verhuisd naar het zuidwesten van Enschede, waar mijn ouders nog tot november zullen wonen. Daar wonen zij in een iets groter huis, want inmiddels heb ik ook 2 zusjes gekregen. Mijn oudste zusje is nu inmiddels 16 jaar en zo'n 7 cm langer. Zij noemt mij dan ook vaak zusje, wat ik niet altijd leuk vind;) Samen met haar speel ik in één team van de volleybal. Dat is dan ook gelijk mijn grootste hobby, waar ik toch wel een aantal uurtjes per week aan kwijt ben. Mijn andere zusje is niet zo'n volleybalster. Zij is meer van de hockey met een stockey in een rockey. Ze is 13 jaar en zit alweer in de 2e van de middelbare school. Ik ben in groep 8 begonnen met altblokfluit spelen wat ik 5 jaar volgehouden heb. Daarna heb ik anderhalf jaar saxofoon gespeeld. Al deze hobby's heb ik helaas moeten opgeven wegens tijdgebrek. Maar idealen moet je ook blijven houden, dus in de toekomst zal ik ze wel een keer weer oppakken. Naast de volley loop ik ook nog wel een beetje hard. Dit houd ik vol door te zeggen tegen mezelf dat ik tijdens de Bata toch enigszins met een goede tijd over de streep moet komen. Maar ik vind het ook nog hartstikke leuk om te doen, dus voor mijn verjaardag heb ik maar een hartslagmeter gevraagd, zodat ik aan de hand daarvan een beetje kan gaan trainen door de mooie Twentse natuur.

Die Twentse natuur vind ik prachtig, maar verder voel ik me absoluut geen Tukker. Mijn zusjes hebben nog wel de neiging om Twents te praten vooral mijn jongste zusje. Ik probeer dat echter zoveel mogelijk te mijden. Ik zal er eerder Zeeuwse woorden door gooien dan Twentse. Zo kennen een aantal jaargenoten van mij het woord treefje al wel en ook nippeltjes horen tot mijn vocabulaire. Mocht je deze woorden niet kennen, moet je maar 'ns langs komen in de Abacuskamer!