𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

About Twan van Daal

Wie had er nu pakweg zo'n 21 jaar geleden bij mijn geboorte kunnen bedenken dat zich op dit moment mijn hoofd hier op deze site zou bevinden. Allereerst is dit vreemd omdat ik van huis uit niet van Tukkers bloed ben voorzien en dit pas voor mijn vierde jaar hier in Enschede aan het produceren ben. Dat het nog niet in alle aderen is doorgedrongen zal menigeen wel merken aan mijn Brabants accent en mijn blijkbaar mislukte pogingen TWents te praten. In het kerkplaatsje De Weebosch ergens in het zuiden des lands stond namelijk mijn wieg die al eerder bewoond was door een oudere zus Yvonne en later het gewicht van broer Bart te verduren kreeg. Veel van mijn vrienden sprekend met een zachte g ontmoette ik op mijn middelbare school het Rythovius College te Eersel wat zich op zo'n 7 kilometer fietsen toch nog steeds net als mijn geboorteplaats ergens onder Eindhoven bevindt. Toen ik na 6 jaren moest besluiten waar ik naartoe ging besloot ik na lang twijfelen de wijzen zelf maar op te zoeken in Enschede om zo wat meer van dit landje te zien.

Eveneens is het vreemd mij hier te zien op deze site omdat ik dus kennelijk een Wiskundestudent ben. Om dit feit te verklaren moet logischerwijs terug worden gegaan naar Brabant waar ik ergens in 5 VWO erachter kwam dat ik toch wel bijzonder geïnteresseerd was in verbanden die zowel op macro- als op microniveau gelden en in de manier waarop zo'n diversiteit aan dagelijkse problemen zo abstract opgelost kan worden. De kleine club mensen die deze studie doet en de wetenschap dat ik vanaf nu gewoon dingen toch voornamelijk enkel hoefde te gaan snappen in plaats van uit mijn hoofd te leren, hebben me uiteindelijk over de streep getrokken.

De rede voor mij om het bestuur in te gaan is toch vooral dat ik aan het eind van mijn studie meer wil hebben gedaan en meer wil kunnen dan alleen Wiskunde. Alhoewel een voetbalteampje managen en verschillende commissies binnen de studievereniging me reeds veel voldoening en kennis hebben gegeven, wilde ik toch meer. Het bestuur van de studievereniging lijkt me naast de studie voor welke ik het doe het leukst omdat ik de leden hiervan ook het beste ken en weet voor wie ik het dan doe. Tot op heden heb ik nog geen dingen kunnen vinden waar ik niet naar uitzie ze te doen, alhoewel ik eerlijkheidshalve wel moet toegeven niet te denken dat deze ook daadwerkelijk niet gaan komen.

Hopelijk is mijn verschijning op deze site nu een beetje opgehelderd. Voor wat allemaal nog meer vreemd is aan mij en ik hier nog niet besproken heb zoals mijn bijbaantje in het weekend of mijn passie voor fietsen, nodig ik een ieder graag uit hierover en over meer natuurlijk, te komen praten in de Abacuskamer.