𝜱Δ⨂∅≼⫸ℝΓ∈Ξ∑ΨβαΘπℚ∃ξ∀∂√∾∮⊆⊻ℵ∢∞≝

About Hidde Wieringa

Hidde Wieringa

Beste lezer,

Op 9 september 2014 ben ik gechargeerd in het zevenenveertigste bestuur des W.S.G. Abacus. Op deze plek wil ik me graag voorstellen en een aantal dingen over mezelf vertellen. Veel leesplezier.

 

In 1994 ben ik in Gouda geboren, waar ik mijn hele jeugd heb doorgebracht. Op de basisschool waren de eerste raadseltjes en puzzels die me altijd erg hebben geïnteresseerd. Ook mocht er een favoriet boek worden gekozen. Voor mij was dat het spoorboekje; dat was handig omdat je dan alle vertrek- en aankomsttijden kon opzoeken.

De tijd van groep 7 tot en met de eerste klas van de middelbare heb ik doorgebracht in het buitenland, in de Poolse stad Poznań, waar ik op een internationale school heb gezeten. Het mooie was dat de school erg klein was, en ik erg veel persoonlijk onderwijs kreeg.

Terug in Nederland heb ik de middelbare school afgemaakt, met het profiel N&T. Uiteindelijk heb ik in de Wiskundes A tot en met D examen gedaan omdat de mogelijkheid er was en het niet erg veel meer moeite kostte.

Geslaagd en wel heb ik me georiënteerd op universiteiten. Met een paar vrienden was ik al eens in Twente geweest, en na nog een open dag en een meeloopdag was de keuze snel gemaakt. Technische Wiskunde aan de Universiteit Twente.

Vanaf dag 1 was het studeren gaaf. Na een super geslaagde Kick-In kwam ik voor het eerst in aanraking met Abacus. In de CoCo en www.com commissies nam ik plaats. Die commissies heb ik twee jaar gedaan en daarmee een hoop rondgelopen bij Abacus. Interesse in het bestuur kwam vanzelf.

Nu zijn we een paar weken aan de gang als bestuur, stapelen de actiepunten zich op, worden er bijna dagelijks constitutieborrels bezocht en worden bestuurstaken uitgevoerd. Het komende jaar zal ik mij op onderwijsvlak inzetten om de vereniging zo vloeiend mogelijk te laten draaien, en er met mijn medebestuurders een super jaar van te maken.

 

Hidde