𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

About Jasper de Jong

Jasper de Jong

Beste lezer,

 

Waar de meeste mensen beginnen bij het begin, kan ik hiervoor mooi refereren naar mijn vorige stukje. Hierdoor heb ik meer ruimte over om dringende vragen te beantwoorden. Vragen als: ”Waarom zou je twee keer bestuur doen?” en “Waarom zit hier bijna 10 jaar tussen?” Om deze vragen te kunnen beantwoorden ga ik verder waar ik gebleven was aan het eind van mijn vorige stukje.

 

Na een bevlogen eerste bestuursjaar, had ik de smaak van het besturen goed te pakken. Zo ben ik meteen als PR-man het bestuur van mijn schaakvereniging ingegaan. Maar naast besturen hield ik me bezig met vele andere activiteiten, waardoor mijn studie op een laag pitje kwam te staan. Zelfs tijdens mijn interessante afstudeeropdracht over het in elkaar puzzelen van een metselwerk door verschillende formaten stenen te gebruiken, hield ik me bezig met vele nevenactiviteiten.

 

Na de bovenstaande paragraaf, zou men niet verwachten dat promoveren iets voor mij zou zijn. Echter lag de lange studieduur niet aan desinteresse, maar juist in teveel verschillende interesses. En tijdens mijn promotie kan ik veelzijdig bezig zijn met onderzoek, het volgen van vakken, het geven van vakken en het reizen naar en socializen op de vele conferenties.

 

Wat ook meehelpt, is dat mijn promotieopdracht precies bij mijn interesses past. In mijn vorige stukje is te lezen over alle verschillende spellen die ik als hobby heb. Het onderwerp van mijn onderzoek is dan ook speltheorie; door praktische situaties te modelleren als spellen, onderzoek ik welke gevolgen de verschillende belangen van verschillende partijen (de spelers) hebben op de maatschappij.

 

Voor de oplettende lezer zullen de antwoorden hopelijk al duidelijk zijn: Tien  jaar na mijn vorige bestuur ben ik medewerker, en ben ik op zoek naar leuke uitdagingen naast het onderzoek, de vakken en de conferenties. En die uitdaging heb ik bij Abacus gevonden; de afgelopen jaren is de betrokkenheid van medewerkers bij de vereniging afgenomen, en mijn doel is om deze trend terug te draaien en de betrokkenheid te herstellen!

 

Jasper de Jong