𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

Over Dennis Swart

Dennis Swart

Op dinsdag 9 september 2014, een nu al memorabele dag, stond ik op een gegeven moment achter mijn voorganger, Kevin Heubach. Ik keek mijn medebestuurders aan, en vaag op de achtergrond hoorde ik Kevin de vraag stellen: Iemand bezwaar? Mijn hart klopte in mijn nek, niemand reageerde op deze vraag. 'Bof'. Applaus, en het was gebeurd. Ik was deel van het bestuur 2014-2015, het 47ste bestuur des W.S.G. Abacus. Gechargeerd als voorzitter. En nu, twee weken later, zit ik in een bijna lege abacuskamer aan een stuk over mezelf op de website te werken.

 

Op 3 juli 1994, te Wieringerwaard, werd ik geboren. Zoals velen van mij zullen verwachten, was ik te laat geboren. Een eigenschap die ik nog vaak in mijn verdere leven zou gebruiken. In Wieringerwaard, een pittoresk dorpje in de kop van Noord-Holland, groeide ik een groot gedeelte van mijn leven op. Ik ben daar begonnen met de basisschool. In de zomervakantie tussen groep 6 en 7 ben ik verhuisd naar Anna Paulowna. Dit dorp ligt vlak naast Wieringerwaard, en is iets groter dan Wieringerwaard. Daar heb ik de basisschool afgemaakt.

 

Na de basisschool kwam ook voor mij de middelbare school. Deze middelbare school is gevestigd in Schagen, wat elke dag 13 kilometer heen, en 13 kilometer terug fietsen was. In de brugklas heb ik Koen de Jong ontmoet, onze commissaris Externe Betrekkingen. In de onderbouw van de middelbare school was wiskunde niet mijn sterkste vak. Ik hield me op dat moment totaal niet met school bezig, en wiskunde, dat was zo makkelijk, daar hoefde je niks aan te doen. Dat resulteerde in magere cijfers, en eindigde zelfs in een negatief wiskunde B en D advies.

 

Gelukkig heb ik een andere sterke eigenschap, eigenwijsheid. Ik wilde toendertijd graag een pilotenopleiding doen bij de luchtmacht, daarvoor was het profiel N&T vereist. Dus, zo eigenwijs als ik was, vol tegen mijn mentrix in toch het profiel N&T gekozen. Een aantal maanden later, zo halverwege de vierde klas, ging ik weer bij mijn mentrix van de onderbouw langs. ‘’Zie je nou wel?’’ Op dat moment stond ik een 9 voor wiskunde B en een 9 voor wiskunde D. In de vierde klas is mijn liefde voor de wiskunde ontstaan, voornamelijk door mijn wiskunde docent van toen. Doordat we ook het vak NLT van hem kregen, hadden we hem 9 uur per week.

 

Ik leerde de desbetreffende docent persoonlijk beter kennen en hij dacht dat de Universiteit Twente wel een goede universiteit voor mij was. Hij had daar ook zijn studie gedaan en was van mening dat ik me goed thuis zou voelen op de UT. Na de open dag en een meeloopdag was ik het volledig met hem eens, de UT, daar kan ik wat mee. Ik had gekozen voor de studie Technische Wiskunde. Met die keuze werd ik automatisch lid van Wiskundig Studiegenootschap Abacus. Door de ouderejaars werd ik tijdens de introductie meteen betrokken bij de vereniging.

 

Uiteindelijk heb ik er voor gekozen bij de onderwijscommissie te gaan. Dat heb ik mijn hele eerste jaar gedaan, maar steeds meer richting het eind van het eerste jaar voelde ik een sterke drang meer te gaan doen voor Abacus. Ik besloot in de Ideaal!-commissie en de lustrumcommissie te gaan. Dit heb ik mijn tweede jaar gedaan, samen met de onderwijscommissie. Al vanaf halverwege het eerste jaar ben ik van plan geweest plaats te nemen in het bestuur. Ik heb er een jaar lang goed over na kunnen denken, waardoor ik zeker wist dat ik dit wilde gaan doen.

 

Na een lange periode van solliciteren, kandidaat-bestuur, inwerken en wachten, was het dan eindelijk zo ver. Met heel veel zin en plezier zijn we aan ons bestuursjaar begonnen. Wietske, Jan-Tino, Koen, Hidde, Jasper en ik zijn van plan er een enorm gaaf jaar van te maken, niet alleen voor ons, maar voor heel Abacus.