𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

About Giske Lagerweij

Na een lange werkdag zit ik achter de computer, precies volgens schema, mijn stukje voor de website te typen. Ik heb de bestuurspresentatie tijdens het introkamp en de Wissel-ALV overleefd, dus ik ben nu Commissaris Externe Betrekkingen van de studievereniging Abacus.

Ik zal eens bij het begin beginnen. Een dikke twintig jaar geleden werd de lente ingeluid met mijn geboorte. Een kleine twee jaar heb ik samen met mijn ouders in Leusden doorgebracht, totdat ze een huisje verderop hadden weten te bemachtigen. Ik ben nog één jaar de baas in huis geweest, voordat mijn zusje Mileen werd geboren. Onze lol kon niet op, toen na zeven jaar barbies, lippenstift en roze kleren er tot onze verrassing een heuse heer werd geboren, mijn broertje Almer.
Mijn lagere en middelbare schooltijd heb ik doorgebracht op de Utrechtse Heuvelrug. Hier zijn heel veel bossen met bomen, paddestoelen en vogels te vinden. Ik heb me dan ook uitstekend vermaakt hier.

Op de middelbare school moest ik eerst de keuze maken tussen N&G en N&T, uiteindelijk heb ik ze maar allebei gedaan. Technische vakken, voornamelijk wiskunde, en biologie hebben altijd al mijn voorkeur gehad. Sommen maken was en is mijn grote hobby en vanaf jongsaf aan wil ik al heel graag voor andere mensen zorgen. Uiteindelijk moest ik kiezen tussen (Technische) Geneeskunde en Toegepaste Wiskunde. Geneeskunde viel al snel af, vanwege de lengte van de studie en de beschikbare plekken. Hierdoor werd een opleiding kiezen al een stuk makkelijker. Over de universiteit heb ik niet lang hoeven te twijfelen, de twee andere technische universiteiten vielen al snel af. Al anderhalf jaar voordat ik examen zou doen, wist ik dat ik naar Enschede wilde gaan. Na lang, lang, lang denken en meeloopdagen van Wiskunde en Technische Geneeskunde gehad te hebben, de keuze voor wiskunde gemaakt. Toen ik mijn examen biologie achter de rug had, was ik ook blij dat ik wiskunde had gekozen, niet dat mijn examen wiskunde leuk vond. Ik heb nog steeds geen spijt van mijn keuze jaren geleden, ik heb het erg naar mijn zin hier in het verre oosten.

Ondertussen ben ik nu twee jaar inwoonster van de gemeente Enschede. Ik woon op de campus, wat als voordeel heeft dat je dichtbij alle gebouwen zit en ’s morgens niet zo lang hoeft te fietsen voor college. Nadeel is dat je sneller blijft hangen, omdat het toch zo dichtbij is.

Tijdens de introductie leerde ik binnen twee weken heel veel mensen kennen. Enorm leuk was dat. Na de intro moest ik gaan studeren. Al snel werd Abacus ontdekt als een plek om pauze te houden, hulp te vragen en gezelligheid te vinden. Al vanaf het begin heeft Abacus een plekje in mijn hart veroverd en het zal er voorlopig ook wel blijven zitten.
Het eerste jaar was ik niet heel actief, een kleine commissie gedaan en toen zat het eerste jaar er al weer op. Het tweede jaar heb ik niet veel meer gedaan, behalve mijn tijd flink uitgezeten bij Abacus. De leden van Abacus zijn naast studiegenoten ook mijn teamgenoten, buurmensen en uitgaansmaatjes geworden.

Enorme verslavingen heb ik (nog) niet echt. Na gymnastiek en paardrijden ben ik bij badminton terecht gekomen, wat ik ondertussen al zes jaar doe. Daarnaast heb ik vorig jaar aanwezigheid van spinfietsen en spinles in het sportcentrum ontdekt, dus dat wordt ook aan mijn hobby-lijst toegevoegd.
Aan alles komt een eind, ook aan mijn stukje. Dit jaar wordt een druk, stressvol, vermoeiend maar vooral leerzaam en gezellig jaar. Dit jaar ga ik me vooral bezighouden bedrijven, excursies, lezingen en geld binnenhalen. Ik heb er zin in, ga er een knaljaar van maken en hoop jullie volgend jaar een stuk bekender en vertrouwelijker te hebben gemaakt met bedrijven.