𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

About Mik Schous

Op 11 november 1987 kwam ik als grote baby van tien pond op aarde. Ik was twee weken te laat geboren en lag door mijn lengte scheef in de couveuse. Nu bijna twintig jaar later ga ik het bestuur van W.S.G. Abacus in als commissaris interne betrekkingen en onderwijszaken. Ik zal wat dingen over mij vertellen zodat jullie weten wie volgend jaar jullie studievereniging gaat besturen.

Na mijn geboorte heb ik eerst vier jaar in Haarlem gewoond. Daarna ben ik naar Bennebroek verhuisd. Bennebroek is een rustig dorpje en ligt in gemeente Bloemendaal, vijf kilometer onder Haarlem. Ik verbleef daar totdat ik in augustus 2006 met de studie Toegepaste Wiskunde begon.

Sinds ik in Enschede woon heb ik twee levens met allebei een thuis. Mijn thuis in Bennebroek ben ik de meeste weekenden te vinden en breng dan mijn tijd door met mijn familie en vrienden. Ik kom uit een ondernemersgezin bestaand uit mijn ouders en mijn broertje. Mijn ouders hebben een ijzerwarenzaak en als mijn broertje en ik het zouden overnemen, zouden wij de zesde generatie worden.
Mijn thuis in Enschede is een flat in Deppenbroek. Mijn kamer is op de achtste verdieping en daar woon ik met samen met twee jongens.

In mijn vrije tijd ga ik graag er op uit en ben ’s avonds vaak met een aantal vrienden in een kroeg, borrelkelder, discotheek of de bioscoop te vinden. Om fit te blijven doe ik aan roeien en fitness. Daarnaast houd ik erg van koken, reizen of naar de TV of een film te kijken.

Mijn schoolcarrière is tot vorige jaar vlekkeloos verlopen. Na de basisschool heb ik Gymnasium in Haarlem gevolgd. Alle jaren zijn in één keer gehaald totdat ik ging studeren. In mijn nog korte studententijd zijn er zoveel dingen op me afgekomen: verenigingen, sporten, feesten, commissies. Het studeren werd iets verwaarloosd en ik loop nu na een jaar al een beetje achter. Maar ik heb tijdens het studeren meer geleerd dan alleen wiskundige stellingen. Als ik het jaar over kon doen zou ik het precies hetzelfde doen. Het bestuur van Abacus zla met mij worden verrijkt en ik heb er ontzettend veel zin in. Ik ben bereid me volledig in te zetten voor mijn functie en het wordt vast een leuk jaar. In de abacuskamer en tijdens activiteiten ben ik regelmatig te vinden. Ik hoop dat ik jou daar komend jaar ook zie!