𝜱Δ⨂∅≼⫸ℝΓ∈Ξ∑ΨβαΘπℚ∃ξ∀∂√∾∮⊆⊻ℵ∢∞≝

CoCo

De CoCo is de computercommissie van Abacus. Zij onderhouden alle digitale systemen van Abacus. Hier vallen de servers, de computers, de printer, de TV en de koekenstreeplijst onder. Dit alles kan niet draaien zonder dat alle software up-to-date wordt gehouden en problemen worden opgelost. De server regelt namelijk de website, de email van het bestuur, alle bestanden van het bestuur, het inloggen op de computers en de backups. Dit alles moet niet alleen werken, maar ook 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar zijn.

Dat betekent dat de CoCo een commissie is die op de achtergrond werkt. Als je hen niet ziet dan is er niks kapot en gaat alles zoals het hoort. Ze vergaderen eens per week en organiseren zo nodig een aantal keer per jaar een CoCo-dag om in één dag veel werk te verzetten.

De CoCo is een technische commissie, wat betekent dat je interesse moet hebben in digitale techniek en systemen. Kennis is echter totaal niet vereist, je leert alles door het te doen. De kennis die je opdoet blijft de rest van je leven nuttig. Doe een keer een vergadering van de CoCo mee om te zien wat er precies allemaal gebeurt achter de digitale schermen bij Abacus. 

Log in om deze commissie te e-mailen.

Leden

  • Tjeerd Jan Heeringa
  • Jorn de Jong
    Mailcron
  • Luka Leer
  • Daan Pluister
  • Jente van Werven