𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

About Nelly Litvak

Hallo, ik ben Nelly. En omdat ik dit jaar de Algemeen Adjunct van het Abacusbestuur ben, moet ik hier een stukje schrijven over mezelf. Allereerst een korte bio. Ik ben geboren op 27 januari 1972 in Nizhni Novgorod, Rusland. Dat is een grote stad, met ongeveer 1,5 miljoen inwoners, heel mooi gelegen op de samenvloeiing van twee grote revieren: Oka en Volga. De stad ligt 450 kilometers ten Oosten van Moskou (voor Russische begrippen is dat bijna in de buurt). Daar ben ik afgestudeerd met een doctoraal in Toegepaste Wiskunde. Daarna heb ik er een tijdje gewerkt als docente en onderzoekster.
In 1999 ben ik AiO geworden in EURANDOM, op de TU Eindhoven. Ik ben gepromoveerd in januari 2002 en vanaf augustus 2002 ben ik een universitair docente aan de UT op de leerstoel Stochastic Operations Research. Mijn werk bestaat uit onderwijs geven en uit onderzoek doen. Ik vind beide taken erg leuk.
Ik ben getrouwd met Pranab en heb twee mooie dochters: Natasja is bijna 15 en Piyali is bijna 3.

Toen Marjo mij vroeg of ik Algemeen Adjunct wilde worden was ik meteen enthousiast. Ik wilde heel graag TW studenten beter leren kennen, anders zie ik ze pas in de master. Ook was ik benieuwd naar het werk en leven van een Nederlandse studievereniging. Ik heb veel plezier in mijn nieuwe bestuursfunctie. Vooral de bestuurswisseling vond ik heel indrukwekkend. Ik kijk graag uit naar het komende jaar en ik hoop om samen met mijn bestuursgenoten veel leuke en nuttige dingen voor Abacus te kunnen doen. Het beleid van ons bestuur met onder andere focus op onderwijs spreekt me zeer aan. En ja, ik vind roze een hele mooie kleur!