𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

About Menno Bootsveld

23 juni 1988. Dit was de datum dat ik de wereld met mijn komst verblijdde. Geboren en getogen te Nijverdal, alhoewel in mijn paspoort staat dat het Hellendoorn is maar dat is een ander verhaal. Ik werd geboren als een vrij kleine baby, maar gelukkig is dat later allemaal weer goed gekomen. Mijn eerste levensjaren bracht ik door in de luiers, mijn warme bedje of op schoot bij mijn lieve papa en mama. Al op vroege leeftijd werd mijn passie voor wiskunde duidelijk: ik telde alles wat los en vast zat.

Na mijn babyjaren werd ik drie keer in de week bij peuterspeelzaal de Kletsmajoor gedumpt alwaar mijn glorieuze schoolcarriere begon. Al spelende leerde ik daar wat contacten leggen inhoudt en wat communiceren was. Een prachtige tijd. Nadat ik op de Kletsmajoor mijn eindopdracht (een vingerverf schilderij) met lof voltooid had ging ik vol goede moed op weg naar de basisschool.
Op vijf minuten fietsen van mijn ouderlijk huis stond destijds de Mariaschool: een lieflijk schooltje alwaar ik de komende acht jaar zou doorbrengen. Onder andere leerde ik daar rekenen. Dit bleek later een van de meest gebruikte vaardigheden. Ik weet nog goed dat ik bij een van de rekenlessen van juffrouw Tineke in groep 3 als enige van de groep een moeilijker sommetje mocht maken. En in groep 6 bij meester Fons had ik een opdracht over Romeinse cijfers als enige zonder fout gemaakt. Op de basisschool was ik met rekenen nog de beste van de klas. Dit zou spoedig veranderen.
Op mijn twaalfde levensjaar kwam er een nieuwe school op mijn pad. C.S.G. Reggesteyn was een van de grootste scholen van het land en dit was voor mij dan ook een grote verandering. Mijn wiskundige en rekentechnische vaardigheden werden hier uitgebreid. Ook leerde ik plannen en verantwoordelijkheden nemen. In de vierde klas raakte mijn schoolse activiteiten helaas in het slop. Na met de hakken over de sloot de overgang naar de vijfde klas gehaald te hebben besefte ik me dat ik hard moest werken voor mijn voldoendes.
In de vijfde klas was er het profielwerkstuk. Er kwam een aanbod van de Universiteit Twente het profielwerkstuk wiskunde onder begeleiding van hoogleraren of professoren te maken. Dit was mijn eerste kennismaking met de opleiding Technische Wiskunde. En deze kennismaking smaakte naar meer. Mijn middelbareschoolcarriere vond zijn climax in het eindexamen dat ik met succes afsloot.
Daarna volgde de voor iedereen bekende opleiding Technische Wiskunde aan de Universiteit Twente. Ik ga hier niet vertellen hoe wonderschoon de opleiding Technische Wiskunde is, wat dat wordt algemeen bekend verondersteld.

Nu mijn school- en studiecarriere uitgebreid besproken is is het tijd andere kanten van mijn persoonlijkheid te belichten. Laat ik eens bij mijn hobbies beginnen. Op het moment van schrijven speel ik ruim 10 jaren piano. Op mijn tiende jaar begon ik het keyboard te ontdekken, wat ik al snel uitbreidde naar piano, stagepiano, synthesizer en wat al niet meer. Ik heb door de jaren heen in verschillende bands gepeeld. Op dit moment zit ik in het begeleidende combo van de New Valley Singers, een Nijverdals koor, wat ik al vier jaar met enthousiasme doe. Naast piano spelen mag ik ook graag met vrienden een controller ter hande nemen om een avondje onbezorgd te gamen.
Om het studentenleven te kunnen bekostigen werk ik bijna elk weekend bij het plaatselijke theater alwaar ik de kaartverkoop verzorg. Een erg leuk en afwisselend bijbaantje. Daarnaast ben ik (bijna) elke zaterdagochtend in de sportschool te vinden waar ik mijn uithoudingsvermogen tot het uiterste test.

Het komend jaar zie ik als een groot avontuur. Samen met mijn bestuursgenootjes hoop ik er voor iedereen een leuk jaar van te maken. See you at Abacus!