𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

About Marijn ten Thij

Het is 11 september 2008, de wissel-ALV is nog in volle gang. Dan komt het grote moment, met een hamerslag gaat mijn bestuursjaar in. Maar wie is de persoon achter deze bestuurder eigenlijk? Om daar iets over te zeggen zal ik bij het begin beginnen.

Op 5 februari 1988 in het Medisch Spectrum Twente zag ik voor het eerst het daglicht. De doopnaam die ik meekreeg: Marijn Christiaan ten Thij. Mijn ouders, René en Marian, namen me mee naar ons prachtige huis in de Helmerhoek, een prachtige wijk in de mooie stad Enschede. Hier zou ik de eerste twee jaar van mijn leven samen met mijn ouders doorbrengen. Na deze twee jaar kreeg ik gezelschap van mijn broertje, Guido.

Op vierjarige leeftijd was het dan zover, voor het eerst mocht ik naar school. Op 300 meter lopen van huis stond mijn school, de Wethouder A.F. van der Heydenschool. Op deze school kwam mijn voorkeur voor exacte vakken al vroeg naar voren. Na acht jaar aan de van der Heydenschool was het tijd voor een nieuwe uitdaging. De volgende stap in mijn schoolcarriere was het gymnasium aan het Jacobus College, locatie Van der Waalslaan. Hier koos ik in de derde klas voor de natuurstroom om in de vierde klas het profiel N&T te kiezen, met in de vrije ruimte Latijn en Grieks. Welke opleiding ik na de middelbare school zou volgens was mij destijds nog totaal niet duidelijk. Met in het achterhoofd het profielwerkstuk in de vijfde klas heb ik in de vierde een masterclass speltheorie aan de UT gevolgd om hier mijn profielwerkstuk op te baseren. Dit is zeker een van de redenen geweest voor mijn uiteindelijke keuze voor Toegepaste Wiskunde.

Na zes jaar aan de Van der Waalslaan te hebben doorgebracht kwam daar de volgende grote stap: Studeren. De keuze viel op Toegepaste Wiskunde. Al heel snel was me duidelijk dat die keuze absoluut geen slechte was. Hoe verder we in het collegejaar kwamen, hoe meer de studie me beviel. Ook bij Abacus voelde ik me echt thuis en wou ik graag mijn steentje bijdragen. Zo zat ik in mijn eerste jaar in Ball’s & Brains en heb ik in mijn tweede jaar meegeholpen aan de organisatie van het symposium “Money Moves”.

Naast mijn opleiding besteed ik ook graag tijd aan mijn grote hobby: Poolen. Meerdere avonden in de week ben ik in het poolcentrum ‘Enschede’ te vinden. Verder mag ik graag een potje squash of tennis spelen, alhoewel ik hier de laatste tijd minder aan toe kom. Een avond met vrienden doorbrengen aan een pokertafel of pooltafel mag ook absoluut niet ontbreken aan mijn weekindeling.

De grootste uitdaging van het komende jaar: Mijn bestuursfunctie binnen Abacus. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we er met zijn zessen een prachtig jaar van gaan maken, niet alleen voor onszelf maar ook voor alle leden!