𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

About Johan Buis

In het jaar 1988 ben ik geboren. Om precies te zijn 21 mei 1988, in het mooie West Friesland. Ik groeide op in het dorp Wognum, voor de leken, dat ligt ongeveer 40 km boven Amsterdam. De eerste school waar ik natuurlijk naartoe ging was de peuterspeelzaal. Dit werd al snel opgevolgd door naar de basisschool te gaan. Dit was de Sint Hieronymus school. De school was altijd lekker dicht bij huis dus 5 minuutjes lopen en ik was er alweer.

Na mijn fantastische tijd op de basisschool was het dan tijd voor het echte werk, de middelbare school. Na lang zoeken ben ik naar het Oscar Romero gegaan. Een katholieke middelbare school in de stad Hoorn. Nu begon het echte leven, elke dag een half uur heen fietsen en een half uur terug. Ik heb hier in 6 jaar keurig mijn VWO diploma gehaald. En toen moest de keuze worden gemaakt voor de universiteit. Ik wilde graag en technische opleiding doen en toen werden de keuzes alweer beperkt tot maar drie universiteiten, dat is toch weer een groot voordeel van de betastudies. Eerst wilde ik altijd naar Delft, maar naardat ik één dag in Twente was geweest stond de keuze vast, het werd Twente.

Vervolgens moest ik een kamer vinden, maar gelukkig hadden ze hier de kamerzoekdagen, waarbij ik gegarandeerd een kamer kon krijgen. Dus zo gezegd zo gedaan en die dag had ik een kamer, weer een zorg minder.

Ik ben toen in september met mijn carrière gestart aan de UT. In het begin was ik nog niet erg veel bij de mooiste studievereniging te vinden die er is, maar geïnteresseerd door de hoeveelheid commissies trok dat wel bij. Aan het eind van het jaar is het het gele bestuur zelfs gelukt mij het bestuur in te lullen en daar zit ik nu dan als penningmeeser.