𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

About Matthijs Tijink

Matthijs Tijink

Beste lezer,

Dit jaar ben ik de Secretaris en commissaris Interne Betrekkingen van Abacus. Daar ben ik heel blij mee, en zet ik me dan ook volledig voor in. Het verhaal hoe ik tot dit punt ben gekomen, vanaf geboorte tot nu, staat hieronder.

Ik ben ondertussen al meer dan 20 jaar geleden geboren in Arnhem, op 5 april 1992. Daar heb ik niet veel tijd doorgebracht, want toen ik twee was zijn we verhuisd naar het rustige dorp Halsteren, vlakbij Bergen op Zoom. Daar heb ik het grootste deel van mijn leven doorgebracht.

De basisschool was nogal saai, want het studietempo lag erg laag, dus ik had veel tijd over voor andere dingen: voetballen, buiten spelen, en mijn website bouwen. Gelukkig was de middelbare school, in Bergen op Zoom, minder saai. Eindelijk had ik wel wat te doen en had ik niet aan het eind van het jaar mijn hele la vol met (lelijke) tekeningen.

Ik ging richting de technische vakken, vooral wiskunde en natuurkunde lagen me goed. Ondertussen had ik nog steeds ruim de tijd voor mijn hobby's: voetballen was ik mee gestopt, maar ik sportte erop los bij atletiekvereniging SPADO (SPort Als Dagelijkse Ontspanning). Het website bouwen was uitgegroeid tot programmeren.

Aan het eind van de middelbare school deed ik mee aan de informatica olympiade, waar ik tot mijn verrassing goed genoeg bleek en zelfs in het Nederlandse team naar de internationale olympiade ging.

Mijn studiekeuze is desondanks niet informatica geworden, dat was leuk als hobby maar verder ook niet. Wiskunde lag me heel goed, maar toch was ik in het begin van de studie wel bang dat zoveel wiskunde overweldigend zou zijn, of dat de studiedruk veel te hoog zou worden. Dat bleek gelukkig mee te vallen: ik vind wiskunde nog steeds leuk en ik heb nog steeds genoeg tijd over voor andere dingen.

Een van mijn voorgangers, Inge Krul, is het goed gelukt mij actief te krijgen bij Abacus: ik heb de eerstejaarscommissie gedaan, de symposiumcommissie en doe nu nog steeds de www.com. Daarom heb ik vorig jaar ook gesolliciteerd voor bestuur bij Abacus: het leek me leuk en erg leerzaam.

Ondertussen zijn we al een kwartiel bezig met besturen, en dat bevalt ons goed. Ik leer nog steeds veel dingen, en heb er veel plezier in. Ik ga mijn best doen er een goed jaar voor Abacus van te maken!

Groetjes,
Matthijs Tijink