𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

About Yoeri Boink

Yoeri Boink

Beste lezer,

Dit collegejaar heb ik de eer om voorzitter te zijn van het Wiskundig Studiegenootschap Abacus. Ik vertel graag iets over de leuke weg die me tot dit punt heeft gebracht.

Op 7 oktober 1990 ben ik geboren, jawel, in de stad Enschede. Mijn hele jeugd heb ik echter doorgebracht in een buitengebied van het dorp Haaksbergen, hier een steenworp afstand van verwijderd. Ik voelde me hier als een vis in het water en van stilzitten was dan ook geen sprake, ik was veel buiten te vinden.

Later in mijn jeugd ben ik, zoals dat gewoon is, naar de plaatselijke middelbare school gegaan. Ik vond een grote variëteit aan vakken erg leuk en het was dan ook geen makkelijke keuze voor een vervolgopleiding. Ik was goed in de exacte vakken, maar ik wilde ook graag creatief bezig zijn, vandaar mijn keuze om bouwkunde te gaan studeren in Eindhoven. Al na een paar weken miste ik de diepgang in deze opleiding en na nog een paar maanden aanmodderen had ik de knoop toch doorgehakt. Ik stopte met bouwkunde en ik wist zeker dat Technische Wiskunde in Enschede beter bij mij zou passen.  

Door het bezoeken van het Lowlands festival had ik de algemene introductie gemist en deed ik alleen mee aan de opleidingsintroductie. Hoewel ik hier geen spijt van had, werd mij meteen duidelijk dat ik veel gemist had. Een hechte groep eerstejaars, waar ik nog niemand van kende. Gelukkig werd ook ik als laatkomer niet buitengesloten en heb ik gauw kennis gemaakt met de geweldige groep mensen bij Abacus.

Na een commissieloos eerste jaar, leek het me het tweede jaar zeker de moeite actief te worden bij deze vereniging. Ik heb dat jaar in de Collexcie gezeten, waar ik lunch- en borrellezingen verzorgde, en in de EWI-tripcommissie, waarin ik met leden uit de andere EWI-verenigingen een prachtige reis naar Berlijn heb verzorgd. Ook ben ik dat jaar in de studiereiscommissie gekomen, waarin ik overigens nog steeds bezig ben om dit jaar een studiereis naar Duitsland te organiseren. Tijdens dit collegejaar heb ik, na de positieve ervaringen van het commissiewerk, het besluit genomen te solliciteren naar een bestuursplek.

Buiten de studie Technische Wiskunde en het bestuurswerk ben ik ook nog regelmatig bij D.R.V. Euros te vinden, waar ik af en toe een stukje roei. Ook ben ik een regelmatig pubquizzer, je kunt me maandagavond dan ook vaak vinden in Central Park, de kroeg waar de wekelijkse pubquiz plaatsvindt. Dit doe ik met collega’s van mijn weekendbaantje als groenteman in de supermarkt in Haaksbergen, waar ik al bijna zes jaar werk.

Ik denk dat jullie nu een klein beetje weten wie ik ben en wat ik doe, maar kom vooral een keer langs in de abacuskamer om mij en de andere abacusleden (beter) te leren kennen.

Met vriendelijke groet,

Yoeri Boink