𝜱ΔΓΞΨβαΘπξ

About Jan Greuter

Jan Greuter

Waarde lezer,

Sinds 4 september 2012 heb ik de eer en het genoegen mezelf commissaris Externe Betrekkingen des W.S.G Abacus te mogen noemn. Hieronder vertel ik in het kort hoe ik tot zover gekomen ben.

Op 22 november 1991 begon mijn levensverhaal in het ziekenhuis van Hoorn. Daarna de overstap naar de woonplaats van mijn ouders, het rustige Venhuizen in het mooie West-Friesland. Dit stukje Nederland, ook wel bekend als ‘De streek’ heeft toch een groot deel van mijn leven beïnvloed. Het rustige, uitgestrekte landschap waar je heerlijk kan uitwaaien en doen en laten wat je wilt.
In mijn jeugd heb ik veel gebruikt gemaakt van de weidsheid van de streek. Hutten bouwen en scheuren met skelters kon naar hartelust.

Na de basisschool kwam de keuze voor welke middelbare ik moest kiezen. De keuze werd het Martinus College in Grootebroek, wat in 2011 nog in het nieuws kwam vanwege asbest.
In deze tijd heb ik veel naar mezelf gekeken wat ik leuk vond om te doen. In de 4de resulteerde dit ook in een keuze om 8 uur wiskunde in de week te volgen. Om al dit denkwerk te compenseren nam ik ook een baantje als postbezorger, gewoon dom fietsen en gaan, even lekker ontspannen.

De hoeveelheid wiskunde op de middelbare schrok me echter niet af. Na 6 mooie jaren moest ik helaas de streek verlaten, ik koos voor wiskunde in Twente. Dit betekende verhuizen en genieten van de mooie studentencultuur. De introductie was een leuke manier om met het Twentse kennis te maken. Alles beviel me prima, maar alleen studeren was toch een beetje saai. Ik besloot daarom ook snel om wat extra te doen naast mijn studie. De sportcommissie bij W.S.G. Abacus en survivalen bij D.S.S.V. Tartaros, laten we daar eens maar beginnen. Dit vond ik niet genoeg dus begon ik ook met het organiseren van het symposium “The price is right’’. Zelfs dit was niet genoeg, dus een bestuursjaartje bij D.S.S.V. Tartaros, dat kon er ook nog wel bij. Later volgde ook nog de Twick-In en de Collexcie.

Na al deze commissies had ik wel zin in iets groters, iets wat meer tijd kostte maar vooral ook meer contact met andere mensen. Dus solliciteerde ik voor het bestuur en mag ik de mooiste functie bekleden. Ik kom veel in contact met het bedrijfsleven, maar ook met andere besturen, dat bevalt me prima.

Nog steeds probeer ik dit te combineren met sporten, maar dit gaat de ene keer wat makkelijker dan de andere. Verder pak ik af en toe nog een pubquiz mee, maar dit is meer af dan toe.

Mochten jullie nog weer van me te weten willen komen, schroom niet om naar de abacuskamer te komen en gezellig wat te drinken!

Met vriendelijke groeten,

Jan Greuter